6 éve a halálra készült Schubert Éva

Forrás: MTI/Soós Lajos -
Schubert Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden délután a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala sajtóközleményben tudatta, hogy meghalt Schubert Éva. A színésznő 86 éves volt.

A színésznő évek óta súlyos csontritkulással küzdött, átesett egy csípőműtéten is, de februárra már lábra se tudott állni. Kerekes székbe kényszerült, napi ellátásáról lánya, Verebes Dóra gondoskodott.

Nagyon szeretett volna visszatérni a színpadra, de kerekes székkel nem akart megjelenni az emberek között, inkább otthona magányát választotta.

Forrás: MTI/Soós Lajos

"Nemrég Szombathelyre hívtak Higginsné szerepére, de sajnos nem tudok már utazgatni. A mindennapos próba is gondot okoz, a csontritkulásom miatt tolószékhez vagyok kötve, néha nem érzem a bal lábamat, így állandó segítségre szorulok. Szívesen játszanék, de nem merem így vállalni a dolgot" – nyilatkozta korábban a Blikknek.

"Belőlem mindig a jókedv áradt, de ez a betegség kiölte belőlem. Azt kérdik, mire készülök? A halálra! Az elől nem lehet elbújni. Többen vannak már ismerőseim odaát, mint itt. Kilenc hónapig voltam kórházban, az Uzsoki útiban, majd rehabilitáción Budakeszin. Jó végre itthon lenni, de az borzasztó, hogy nem tudom használni a lábamat" – mesélte hat évvel ezelőtti csípőműtéte után a HOT-nak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.