Így él most Zemlényi Zoltán, a kultikus Hoppárézimi szerzője

2017.08.13. 15:20

Emlékeztk Hoppárézimire? Zemlényi Zoltánt 15 éves korában majdnem halálra gázolta egy Trabant. Kómába esett, szörnyű sérüléseket szenvedett, lebénult, mindent újra kellett tanulnia. Történetéről 1 évvel a baleset után könyvet írt Hoppárézimi címmel - amelyet a nyolcvanas években szinte mindenki elolvasott. Így él a ma már 47 éves háromgyerekes édesapa. Bevétele leginkább abból van, hogy a Deák téren árulja könyveit. 

 

"Két fiú után öt évvel ezelőtt született egy kislányom is. (...) Dolgoztam újságíróként a Mai Napnál, majd később az első internetes újságnál, de jelenleg a saját könyveim eladásából élek. Most jelent meg az ötödik, ez a Tenzi naplója, ami kivételesen nem rólam szól. A dédnagymamám, Cristen Hortensia 1896-ban, 84 évesen írta meg a visszaemlékezéseit. Amikor a fia, az én nagypapám meghalt, akkor találtam meg a naplót. Elolvastam, és zseniális. Imádnivaló a stílusa" – mesélte Zemlényi Zoltán a Borsnak.

"Sajnos nem is megy annyira (a könyvbiznisz) Azért panaszkodni nem akarok, mert csak nemrég jött ki. Mivel saját könyvről van szó, az árulásához könnyen megkaptam az engedélyt. Igaz, hogy a Facebook-oldalamon beszélek róla, de médiatámogatás nélkül kevesekhez jut el a híre. A velem nagyjából egykorúak vagy idősebbek még emlékeznek rám, a harminc alattiak közül már szinte senki. Talán ez a legnagyobb nehézség" - folytatta és hozzátette, abban bízik, hogy egy, az életéről szóló film valamikor elkészülhet. A forgatókönyvét már megírta, és pályázott vele.

 

 

Zemlényi ZoltánHoppárézimi!