Így él most Zemlényi Zoltán, a kultikus Hoppárézimi szerzője

Hoppárézimi! Zemlényi Zoltán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emlékeztk Hoppárézimire? Zemlényi Zoltánt 15 éves korában majdnem halálra gázolta egy Trabant. Kómába esett, szörnyű sérüléseket szenvedett, lebénult, mindent újra kellett tanulnia. Történetéről 1 évvel a baleset után könyvet írt Hoppárézimi címmel - amelyet a nyolcvanas években szinte mindenki elolvasott. Így él a ma már 47 éves háromgyerekes édesapa. Bevétele leginkább abból van, hogy a Deák téren árulja könyveit.   

"Két fiú után öt évvel ezelőtt született egy kislányom is. (...) Dolgoztam újságíróként a Mai Napnál, majd később az első internetes újságnál, de jelenleg a saját könyveim eladásából élek. Most jelent meg az ötödik, ez a Tenzi naplója, ami kivételesen nem rólam szól. A dédnagymamám, Cristen Hortensia 1896-ban, 84 évesen írta meg a visszaemlékezéseit. Amikor a fia, az én nagypapám meghalt, akkor találtam meg a naplót. Elolvastam, és zseniális. Imádnivaló a stílusa" – mesélte Zemlényi Zoltán a Borsnak.

"Sajnos nem is megy annyira (a könyvbiznisz) Azért panaszkodni nem akarok, mert csak nemrég jött ki. Mivel saját könyvről van szó, az árulásához könnyen megkaptam az engedélyt. Igaz, hogy a Facebook-oldalamon beszélek róla, de médiatámogatás nélkül kevesekhez jut el a híre. A velem nagyjából egykorúak vagy idősebbek még emlékeznek rám, a harminc alattiak közül már szinte senki. Talán ez a legnagyobb nehézség" - folytatta és hozzátette, abban bízik, hogy egy, az életéről szóló film valamikor elkészülhet. A forgatókönyvét már megírta, és pályázott vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.