Hosszú betegség után elhunyt Tusa Erzsébet zongoraművész

Forrás: Thinkstock -
halál Tusa Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú betegség után otthonában érte a halál Tusa Erzsébetet, a Liszt-díjas zongoraművészt. Életének 90. évében járt.

Tusa Erzsébet zongoraművészt hosszú betegség után holtan találták otthonában. Életének 90. évében érte a halál, a szomorú hírt a családja közölte a sajtóval. A művész 1928. január 5-én született Budapesten, és itt is járt iskolába. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte.

Elhunyt Tusa Erzsébet - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

1961-től 1968-ig a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola tanára volt, 1967-től pedig az Országos Filharmónia szólistája. 1976-tól 1983-ig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zenetanárképző Intézetében tanított. 1989-től a tokiói Musashino Zeneakadémia professzora, 1990-től 1996-ig pedig a Magyarországi Zenetanárok Társaságának elnöki tisztét látta el.

Európa-szerte hangversenyezett és mesterkurzusokat vezetett Ausztriában, Hollandiában, Németországban,

Portugáliában, Japánban, Új-Zélandon és Ausztriában. Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész, a Bartók Béla-Pásztory Ditta-díj kitüntetettje. Továbbá megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, illetve a főváros XII. kerületének díszpolgárává választották - írja az MTI.

Üzent II. Erzsébet a magyar köztársasági elnöknek és a magyaroknakhttp://www.life.hu/kult/20170822-uzent-ii-erzsebet-kiralyno-a-magyar-koztarsasagi-elnoknek-es-a-magyaroknak.htmlAz államalapítás ünnepén üzent a brit királynő. Kult--Meghalt a híres komikus és színész, Jerry Lewishttp://www.life.hu/kult/20170822-meghalt-jerry-lewis.html91 éves korában érte a halál Jerry Lewist, aki a 60-as években a vígjátékok királyának számított. A szomorú hírt családja közleményben közölte. Kult--Gyászol az Omega együttes: elhunyt a zenekar fotósahttp://www.life.hu/kult/20170821-gyaszol-az-omega-egyuttes-elhunyt-a-zenekar-fotosa-cikkely-lajos.htmlAz Omega együttes az elmúlt két évben négy tagját veszítette el, és sajnos most újra temetnek. Kult--Meghalt Jerry Lewis színész, a komédia királyahttp://www.life.hu/kult/20170821-meghalt-jerry-lewis-szinesz-a-komedia-kiralya.htmlKilencvenegy éves korában elhunyt Jerry Lewis, a komédia királya - adta hírül a Varity.Kult--Ezt ünnepeljük mi és mások augusztus 20-án! - Érdekességekhttp://www.life.hu/kult/20170818-ezt-unnepeljuk-mi-es-masok-augusztus-20-an-szent-istvan.htmlEgész napos programok, munkaszüneti nap, tűzijáték... ennél azért sokkal többről szól augusztus 20. Megnézzük, mit is jelent itthon és más országokban, valamint számba veszünk pár fontosabb történelmi eseményt, mely szintén ehhez a naphoz köthető. Tudástár bővítésre felkészülni! Kult--Meghalt Sonny Landham színészhttp://www.life.hu/kult/20170819-meghalt-sonny-landham.html76 éves korában, szívbetegségben elhunyt Sonny Landham amerikai színész. A magyar nézők leginkább a 48 órából és Ragadozóból ismerhetik. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.