"Nem vagyok átlagos ember, akit mércével lehetne mérni" - elstartolt az X-faktor 2017

Forrás: RTL Sajtóklub -
X-Faktor Puskás Peti X-Faktor 2017 Gáspár Laci ByeAlex Radics Gigi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan Esmeralda és Rosalinda, úgy az UFO formáció Karibi party slágere is visszaszivárgott a főműsoridőbe szombaton este. Köszönhetjük ezt az X-Faktor új évadának, ahol néhányan még mindig elhiszik magukról, hogy ők a karibi lányok, hangjukkal pedig megigézik a zsűrit és a közönséget.

Megigézésről persze nincs szó, helyette viszont végtelenül kínos és kellemetlen produkciót kapunk. És ez az a pont, ahol olyan divatos a műsor készítőit hibáztatni, de teljesen felesleges, mert senki nem kényszerítette a falu üdvöskéit, hogy hülyét csináljanak magukból egy ország előtt. A recepten tehát nem sokat változtattak az X-Faktor készítői, mert az első adásban sorra jöttek a pofátlanul hamis, fájdalmasan tehetségtelen „énekesek”, akiken aztán a következő 24 órában röhög majd a net. Lehet azon vitatkozni, hogy miért ők vannak többségben, és nem a tényleg jó hangú énekesek, de ne felejtsük el, hogy a kínos produkciókat kihagyó Voice műsor nálunk például egy évad után megbukott. Így az X-Faktor a válogatóból idén is azt adja a nézőknek, amire vágynak: újgenerációs Bikicsunájokat. Mert nagyon úgy fest, hogy amíg világ a világ, addig minden generációnak meglesz az a néhány tagja, aki nulla önkritikával, pofátlanul kevés tehetséggel képes felállni egy tehetségkutató színpadára, hogy aztán rajta röhögjön az ország Makótól Kazincbarcikáig.

Ebben a szériában azonban a különc figurákból sincs hiány. Már a műsor elején megérkezik a lány, aki párnára hímezhető, átgondolatlan életbölcsességeivel simán elmehetne Facebook-sztárnak. „Nem vagyok átlagos ember, akit mércével lehetne mérni” – ámen nőverem. Valóban nem vagy. Majd betéved a színpadra egy játékbabát tűkkel átszurkáló, rontást hozó férfi, aki a Pisi-kaka woodoo-baba szöveget skandálja, így természetesen Gáspár Laci azonnal hazazavarja további színvonalas dalszöveget írni.

Forrás: RTL/Life.hu

Túl a reménytelenségen azért mindig megcsillan a fény, például, amikor 15-16 éves forma srác egyetlen gitárral a kezében Kispált énekel a színpadon. Nyilván nem ő lesz az új Bruno Mars, de láthatóan élvezi és ÉRTI a műfajt, a szöveget. Lehet még az új James Arthur, csak kicsiben. Ahogyan a szintén 17 éves Miszlai Márton is olyat énekelt, ami okot ad a reménykedésre. Ők a válasz arra a kérdésre, hogy van-e elég tehetség még az országban. Ne felejtsük el, hogy ezek a srácok alig kezdték el az iskolát az első X-Faktor idején, szóval az új generáció is kitermeli a maga győzteseit, csak rájuk kell fazonírozni úgy a műsort, mint annak a kommunikációját. Abban pedig az X-Faktor úgy tűnik, hogy idén is jelesre vizsgázik, hogy elérjék azt a generációt, akik főműsoridőben egyébként YouTube-videókat néznek.

A zsűriben Radics Gigi próbálja megtalálni a helyét, míg a Puskás-ByeAlex-Gáspár trió ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Egy halk észrevételem mégis lenne, ByeAlex kissé kamuszagú „ha tovább szívjátok a véremet, hazamegyek a g***be” besértődését ne erőltessék a szerkesztők, mert pillanatok alatt varázsolnak hisztigépet az egyébként jó arc énekesből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.