Programajánló szeptemberre: a legjobb lehetőségeket mutatjuk

Forrás: Youtube -
fesztivál szeptember programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mutatjuk a legjobb programokat a hétvégére. Szarvasbőgés, ínyenc borok, kultúra - többre nem is lesz szükséged.

Színház: Sári bíró

Bíróválasztásra készül a falu. A falu bíráját Sári bírónak csúfolják, mert helyette a felesége, Sári irányítja az ügyeket. Diktál, nemcsak a családnak, a falunak is. A bíró szívesen szabadulna székétől, de az asszony nem engedi. Most ő egyengeti férje útját a választáson. A bíró kénytelen összefogni a fiával, Jóskával, aki szerelmes az ellenjelölt Pengő Kovács lányába, Lizibe. A fiatalok csak akkor lehetnek egymáséi, ha Pengő Kovács nyeri a bírói tisztet egyhangú szavazással. A két vetélytárs gyermekei egymást szeretik, és szövetkeznek a háttérben...

Időpont: szeptembertől folyamatosan
Helyszín: Budapest, Újszínház

Sári bíró – ifj. Jászai László, A bíróné – Esztergályos Cecília Forrás: ujszinhaz.hu

Kalocsai Paprikafesztivál és Paprikás Ételek Főzőversenye

Kalocsa egyedüliként az országban abban a különleges helyzetben van, hogy két hungarikummal is büszkélkedhet: a kalocsai fűszerpaprikával és a népművészettel. Kalocsa Város Önkormányzata az idei évben már 28. alkalommal rendezi meg a Kalocsai Paprikafesztivált, és 21. alkalommal a Paprikás Ételek Főzőversenyét, amely világhírű fűszernövénynek, a sárközi ember piros aranyának ünnepe. A rendezvény fő célja, hogy a Kalocsai Paprikafesztiválra érkező közönség testközelből is megismerkedjen a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniájával, valamint a paprikához is fűződő népművészeti örökséggel.

Időpont: 2017. szeptember 15-16.
Helyszín: Kalocsa, Érsekkert

Kalocsai paprikafesztivál - a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniája Forrás: Facebook/Kalocsai Paprikafesztivál

Ópusztaszeri Hagymanap

Bepillanthatnak a hagymások életébe, kipróbálhatják a hagymapucolást, a fokhagymafüzér készítését, de az ínyencek hagymás ételeket is kóstolhatnak. Természetesen ezen a napon sem maradhat el a népzene és a néptánc sem, kiváló hangulatot teremtve a skanzenben.

Időpont: 2017. szeptember 16.
Helyszín: Ópusztaszer, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Kipróbálhatod a fokhagymafüzér-készítést Forrás: Thinkstock

Szécsény Feszt

Koncertek, szüreti felvonulás, vad- és halfőző verseny, mesterségek udvara, kézművesek utcája, vidámpark várja a látogatókat.

Időpont: 2017. szeptember 15-17.
Helyszín: Szécsény

Az eseménynek a Forgách-kastélypark ad otthont Forrás: Origo

Szarvasbőgés-hallgató vonatozás

Különvonat indulása Pálházáról 17:30-kor, várható visszaérkezés 22:00 órakor. Részvételi díjak: felnőtt 2000 Ft, 3-14 éves gyermek 1000 Ft. Előzetes regisztráció szükséges ITT!

Időpont: 2017. szeptember 23.
Helyszín: Pálháza

Megkezdődött a párzási időszak - bőgnek a szarvasok Forrás: Youtube

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.