Programajánló szeptemberre: a legjobb lehetőségeket mutatjuk

Forrás: Youtube -
fesztivál szeptember programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mutatjuk a legjobb programokat a hétvégére. Szarvasbőgés, ínyenc borok, kultúra - többre nem is lesz szükséged.

Színház: Sári bíró

Bíróválasztásra készül a falu. A falu bíráját Sári bírónak csúfolják, mert helyette a felesége, Sári irányítja az ügyeket. Diktál, nemcsak a családnak, a falunak is. A bíró szívesen szabadulna székétől, de az asszony nem engedi. Most ő egyengeti férje útját a választáson. A bíró kénytelen összefogni a fiával, Jóskával, aki szerelmes az ellenjelölt Pengő Kovács lányába, Lizibe. A fiatalok csak akkor lehetnek egymáséi, ha Pengő Kovács nyeri a bírói tisztet egyhangú szavazással. A két vetélytárs gyermekei egymást szeretik, és szövetkeznek a háttérben...

Időpont: szeptembertől folyamatosan
Helyszín: Budapest, Újszínház

Sári bíró – ifj. Jászai László, A bíróné – Esztergályos Cecília Forrás: ujszinhaz.hu

Kalocsai Paprikafesztivál és Paprikás Ételek Főzőversenye

Kalocsa egyedüliként az országban abban a különleges helyzetben van, hogy két hungarikummal is büszkélkedhet: a kalocsai fűszerpaprikával és a népművészettel. Kalocsa Város Önkormányzata az idei évben már 28. alkalommal rendezi meg a Kalocsai Paprikafesztivált, és 21. alkalommal a Paprikás Ételek Főzőversenyét, amely világhírű fűszernövénynek, a sárközi ember piros aranyának ünnepe. A rendezvény fő célja, hogy a Kalocsai Paprikafesztiválra érkező közönség testközelből is megismerkedjen a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniájával, valamint a paprikához is fűződő népművészeti örökséggel.

Időpont: 2017. szeptember 15-16.
Helyszín: Kalocsa, Érsekkert

Kalocsai paprikafesztivál - a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniája Forrás: Facebook/Kalocsai Paprikafesztivál

Ópusztaszeri Hagymanap

Bepillanthatnak a hagymások életébe, kipróbálhatják a hagymapucolást, a fokhagymafüzér készítését, de az ínyencek hagymás ételeket is kóstolhatnak. Természetesen ezen a napon sem maradhat el a népzene és a néptánc sem, kiváló hangulatot teremtve a skanzenben.

Időpont: 2017. szeptember 16.
Helyszín: Ópusztaszer, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Kipróbálhatod a fokhagymafüzér-készítést Forrás: Thinkstock

Szécsény Feszt

Koncertek, szüreti felvonulás, vad- és halfőző verseny, mesterségek udvara, kézművesek utcája, vidámpark várja a látogatókat.

Időpont: 2017. szeptember 15-17.
Helyszín: Szécsény

Az eseménynek a Forgách-kastélypark ad otthont Forrás: Origo

Szarvasbőgés-hallgató vonatozás

Különvonat indulása Pálházáról 17:30-kor, várható visszaérkezés 22:00 órakor. Részvételi díjak: felnőtt 2000 Ft, 3-14 éves gyermek 1000 Ft. Előzetes regisztráció szükséges ITT!

Időpont: 2017. szeptember 23.
Helyszín: Pálháza

Megkezdődött a párzási időszak - bőgnek a szarvasok Forrás: Youtube
Amikor férj és feleség együtt bűnöz: rossz útra tért házaspárok a mozibanhttp://www.life.hu/kult/20170905-amikor-ferj-es-feleseg-egyutt-bunoz-rossz-utra-tert-hazasparok-a-moziban.htmlMár játsszák a mozik A szerencse háza című komédiát, amiben Will Ferrell és Amy Poehler házaspárként nyit a pincéjében illegális kaszinót, majd sodródik egyre inkább a törvény rossz oldalára, persze számos poén közepette. Ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük a kedvenc, közösen bűnöző filmes férjeinket és feleségeinket. KultOrigo7 nagyon furcsa páros a mozibólhttp://www.life.hu/kult/20170904-het-nagyon-furcsa-paros-a-mozibol.htmlMár játsszák a hazai mozik a Sokkal több, mint testőr című filmet, amiben Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson alkot nagyon különös duót: az egyikük egy bérgyilkos, a másik pedig egy rá vigyázó testőr. A hasonlóan bizarr párosítások persze nem ritkák a mozivásznon - össze is gyűjtöttük a kedvenceinket! Kult--A filmvászon legmeghökkentőbb hidrogénezett séróihttp://www.life.hu/kult/20170830-a-filmvaszon-legmeghokkentobb-hidrogenezett-ferfi-seroi.htmlMár látható a mozikban a Logan Lucky című remek vígjáték, amiben Daniel Craig alakít bunkó börtöntölteléket, méghozzá platinaszőkére festett frizurával. Nem ő az első, aki ilyen meglepő eszközhöz nyúl egy szerep kedvéért: listára gyűjtöttük azokat a férfi filmsztárokat, akik nagyon furán festettek szösziként. KultOrigoA Pappa Pia elődei: a kedvenc magyar zenés filmjeinkhttp://www.life.hu/kult/20170829-a-pappa-pia-elodei-a-kedvenc-magyar-zenes-filmjeink.htmlMost, hogy a jelek szerint (és a negatív kritikák ellenére) nagy mennyiségben vándorolnak a hazai nézők a mozikba a Pappa piára, idejének éreztük listára gyűjteni a legfontosabbnak tartott és szívünknek kedves magyar zenés filmeket - avagy így is lehet csinálni. Kult--Szívfacsaró filmek halállal szembenéző tinikrőlhttp://www.life.hu/kult/20170829-filmek-halalosan-beteg-tinedzserekrol.htmlNincs annál szomorúbb, mint ha egy halálos betegséggel olyannak kell szembenéznie, aki előtt még ott lenne az egész élet. Az ilyen tragikus helyzetek viszont megmutathatnak sok minden olyasmit az élettel kapcsolatban, amiket amúgy talán észre se vennénk - mint ahogyan ez az alábbi filmekben is történik. KultOrigoMinden idők legjobb Stephen King-filmjeihttp://www.life.hu/kult/20170811-a-horrorkiraly-a-moziban-minden-idok-legjobb-stephen-king-filmjei.htmlRövid időn belül két új, Stephen King-regényből készült filmet is bemutatnak mostanság, ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük minden idők talán leghíresebb és legnagyobb hatású horrorszerzőjének eddigi legsikeresebb kirándulásait a moziban. Közte egyáltalán nem csak horrorokkal. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.