Így néz ki most a 31 éve evakuált Csernobil: Fotók!

Forrás: 2014 (C) Marcin Skrobanskimarcin.skrobanski@gmail.com/Marcin Skrobanski -
fotók atomkatasztrófa Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éjszakai fotók még nem készültek az atomkatasztrófa óta Pripjaty városáról, hiszen nincs közvilágítás sem. Ám most néhány órára fényt gyújtottak a kihalt utcákban. 

A csernobili katasztrófa nyomait még mindig magán viseli Pripjaty városa, pedig már 31 éve érintetlenül áll a kihalt szellemváros. Idén év elején például sugárfertőzött vaddisznókat találtak, ami szintén az atomkatasztrófa következménye.

A vaddisznók ugyanis egy különös, föld alatti gombafajjal táplálkoztak, amely a cézium-137 izotóppal fertőzött. Szintén idén készült egy friss drónvideó is a városról, amely hátborzongatóan közelről mutatja be a megmaradt környezetet.

Néhány hónappal ezelőtt pedig a Napromieniowani tagjai készítettek friss fotókat a városról, de nem akárhogy: éjszaka készítettek képeket úgy, hogy életre keltették a város fényeit.

Persze, mivel nincs működőképes elektromos hálózat a környéken, így generátoron keresztül tudtak fényt varázsolni az utcákra.

Fénybe borult a szellemváros Forrás: Facebook

Az eredmény pedig igen látványosra sikeredett.

Ahol a lakásokban bokrok nőnek

Az erőmű egy Pripyat nevű város közvetlen közelében található, ahol 50 000 ember élt a katasztrófa bekövetkeztekor. Ezek jórészt az erőműben dolgozók és családjaik voltak, a várost eredetileg erre a célra húzták fel 1970-ben. Pripyat egy dinamikusan fejlődő, a szovjet életszínvonal felett álló város volt egészen az eset napjáig. Azóta egy kihalt panelrengeteg, egy igazi szellemváros. Így nézett ki Pripyat uszodája a katasztrófa előtt és utána.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.