fesztivál kiállítás okoslotto2017 szeptember programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beköszöntött a borongós ősz, de ez sem veti vissza a jókedvünket. Nem is csoda, hiszen országszerte jobbnál jobb programokkal várnak bennünket. Mutatjuk a kedvenceinket. 

Szigligeti Süllőfesztivál

A Szigligeti Süllőfesztivál 2006 őszén került először megrendezésre hagyományteremtő szándékkal. Célja a turisztikai szezon meghosszabbítása: a Szigligetre érkezőknek színvonalas programokkal dúsított hétvégi kikapcsolódást biztosítanak az őszi Balaton festői hangulatának díszletei közt.

Időpont:2017. szeptember 21-23.
Helyszín: Szigliget, Strand

Egyél finomabbnál finomabb halételeket az őszi Balatonban gyönyörködve Forrás: sullofesztival.hu

Lecsófesztivál

Ki lesz 2017-ben a Lecsókirály? Nevezz be mielőbb csapatoddal! A lecsófőző verseny feltételei: a főző versenyen bármely lecsóból készült étel elkészítésével részt lehet venni; a főzéshez helyet biztosítanak, alapanyagokról, eszközökről a résztvevők maguk gondoskodnak. A verseny díjazottjai nyereményekben részesülnek. Nevezés ITT.

Időpont: 2017. szeptember 23.
Helyszín: Esztergom, Nagy Duna sétány

Ki lesz 2017-ben a Lecsókirály? Forrás: Thinkstock

A jégtorony titka: Kiállítás és kincskereső játék

Vajon mit rejt az ismeretlen jégvilág? Csalóka káprázat vagy ősi kincs vár az út végén? A Vajdahunyad várban nyíló, új őszi kiállítás és játék egy képzeletbeli sarkvidéki utazásra, izgalmas kincskeresésre hívja a látogatókat, akik egy mesebeli kaland résztvevőjeként megismerhetik a káprázatos jégvilágot, miközben megtévesztő feladványok és agyafúrt akadályok teszik próbára bátorságukat és ügyességüket. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a kincshez.

Időpont: 2017. szeptember 23–november 5.
Helyszín: Budapest, Vajdahunyad vára

A jégtorony titka - kiállítás és kincskereső játék egyszerre Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Zempléni Szabad Pálinka nap

Pálinkaműhelyek bemutatkozása, helyi termékek kóstolója és versenye, pálinkakóstolási lehetőség, kézműves vásár, kulturális és gasztronómiai programok várják a látogatókat egész nap. Zenés reggeli ébresztő, színpadi műsorok, népzene, étel-ital, mi szem-szájnak ingere, helyi termékek versenye, koncertek.

Időpont: 2017. szeptember 30.
Helyszín: Füzér, Vásártér

Koccints barátaiddal a Zempléni Szabad Pálinka napon Forrás: Youtube

Sercli – a Hungária gőzmalomtól a kézműves pékségekig

Az ImagineBudapest legújabb sétája legalább annyira friss és ropogós, mint a reggel sütött kenyér, melynek illatától önkéntelenül arra gondol az ember, hogy – jó modor ide vagy oda – de jó lenne még útközben beleharapni a langyos vekni végébe. Ezen a sétán erre is sor kerül. Ha nem is harapjuk, de kóstoljuk a frissen kisült kézműves kenyereket, megnézzük, hogy ma hol és hogyan készülnek a legjobb pékáruk, miből lehet manapság egyáltalán kenyeret sütni, s közben bebarangoljuk a várost: a régi malomépülettől, az évszázados pékkemencén át a high-tech sütödéig ismerkedünk a pékségek és sütödék életével, történetével. A sétára egy darab vonaljegyet vagy Budapest bérletet vigyél magaddal, mert szükséged lesz rá. Jegyár: 4900 Ft.

Időpont: 2017. szeptember 30.
Helyszín: Budapest, Hungária Malomudvar főbejáratánál, Soroksári út 48.

Kóstold meg a legfinomabb pékárukat Forrás: Thinkstock
Tom Hardy 40 éves - Hollywood angol szívtiprójának legemlékezetesebb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20170918-tom-hardy-legemlekezetesebb-szerepei.htmlA napokban ünnepelte jubileumi, negyvenedik születésnapját Tom Hardy, aki angol szépfiúból lett hollywoodi sztár, és aki hiába szeret minden szerepében morcosan morogni, mégis a legkülönfélébb figurákat képes eljátszani, ráadásul emlékezetes módon. A jeles alkalomból a legfontosabb szerepeiből válogattunk, videók kíséretében. Kult--Interjú Bíró Lajos séffel: A jó ételek vonzzák a turistákathttp://www.life.hu/kult/20170913-interju-biro-lajos-seffel.htmlA gasztronómiai különlegességekre fogékony ínyencek szemében ő nem egy televíziós főzőműsor zsűritagja, hanem a hazai szakácsművészet egyik legenergikusabb és legkülöncebb képviselője, aki nem ismer kompromisszumot, ha minőségről van szó. Idén ősszel a sárvári Spirit Hotelben meghívott vendégszakácsként Bíró Lajos egy vérbeli, magyaros menüsorral kényezteti el a vendégeket. Kult--A legfélelmetesebb szörny a fejedben születik – kritikánk az AZ című filmrőlhttp://www.life.hu/kult/20170915-az-cimu-film-kritika.htmlStephen King kultikus regényéből új filmfeldolgozás született, amely már most minden idők legsikeresebb, bevételi rekordokat döntögető horrorfilmjének tekinthető, és a magyar nézők is imádják a csatornák mélyén rejtőző gyilkos bohócot. De mi az Az titka? Kult--Amikor férj és feleség együtt bűnöz: rossz útra tért házaspárok a mozibanhttp://www.life.hu/kult/20170905-amikor-ferj-es-feleseg-egyutt-bunoz-rossz-utra-tert-hazasparok-a-moziban.htmlMár játsszák a mozik A szerencse háza című komédiát, amiben Will Ferrell és Amy Poehler házaspárként nyit a pincéjében illegális kaszinót, majd sodródik egyre inkább a törvény rossz oldalára, persze számos poén közepette. Ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük a kedvenc, közösen bűnöző filmes férjeinket és feleségeinket. KultOrigo7 nagyon furcsa páros a mozibólhttp://www.life.hu/kult/20170904-het-nagyon-furcsa-paros-a-mozibol.htmlMár játsszák a hazai mozik a Sokkal több, mint testőr című filmet, amiben Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson alkot nagyon különös duót: az egyikük egy bérgyilkos, a másik pedig egy rá vigyázó testőr. A hasonlóan bizarr párosítások persze nem ritkák a mozivásznon - össze is gyűjtöttük a kedvenceinket! Kult--A filmvászon legmeghökkentőbb hidrogénezett séróihttp://www.life.hu/kult/20170830-a-filmvaszon-legmeghokkentobb-hidrogenezett-ferfi-seroi.htmlMár látható a mozikban a Logan Lucky című remek vígjáték, amiben Daniel Craig alakít bunkó börtöntölteléket, méghozzá platinaszőkére festett frizurával. Nem ő az első, aki ilyen meglepő eszközhöz nyúl egy szerep kedvéért: listára gyűjtöttük azokat a férfi filmsztárokat, akik nagyon furán festettek szösziként. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.