Michael Madsen, Quentin Tarantino kedvenc színésze 60 éves lett

film mozi Michael Madsen születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai napon ünnepli hatvanadik, jubileumi születésnapját Michael Madsen, aki a jellegzetesen reszelős hangjával és cápamosolyával oly emlékezetesen formált már meg mindenféle rosszfiúkat a filmvásznon - még akkor is, ha a sztoriban történetesen a jó oldalon állt. Az ünnepeltet a legemlékezetesebb szerepeire visszatekintő videós összeállításunkkal köszöntjük.

Jimmy - Thelma és Louise (1991)

Noha a kilencvenes évek elején már jó ideje a pályán volt, jellemzően csak kisebb mellékszerepeket és tévés munkákat kapott Michael Madsen. A Thelma és Louise-ban is mellékszerepet játszott, de ez már egy igazi sikerfilm volt, ő pedig felhívta magára a figyelmet Susan Sarandon heves vérmérsékletű, törő-zúzó, de valójában jószívű és megértő pasija szerepében.

Mr. Blonde – Kutyaszorítóban (1992)

Michael Madsenről köztudott, hogy országos cimborák Quentin Taratinóval - olyannyira, hogy ő volt a rendező első számú választása később a Ponyvaregény főszerepére is. Így hát természetesen szerepelt Tarantino bemutatkozó filmjében is, méghozzá az enyhén szociopata, táncolva embert kínzó, zenére fület levágó gengszter, Mr. Blonde bőrébe bújva.

Glnn Greenwood - Szabadítsátok ki Willyt! 1-2. (1993, 1995)

Talán kakukktojásnak tűnik ez a családi mozi Michael Madsen filmográfiájában, de ő kimondottan büszke rá, és azon kevés filmje között emlegeti, amivel elégedett. Nem csoda hát, hogy még a második részre is visszatért a főszereplő bálnaszöktető kissrác vagány nevelőapjaként.

Preston Lennox - A lény (1995)

Szintén elvállalta a második részt A lény esetében is, bár ezt azért túlzás lenne különlegességnek beállítani a részünkről, hiszen Madsen nem épp finnyás színész: rengeteg olcsó, akár direkt videós forgalmazásra készült filmben szerepelt, és még a méltán elfeledett magyar Magic Boysban is felbukkant. A lény viszont egy kimondottan jól sikerült és izgalmas sci-fi-thriller volt a kilencvenes évek közepén, benne pedig a gyönyörű nő alakjában a Földre szabadult idegen létformát kemény és laza zsoldosként üldözte Madsen, ilyen egysorosok kíséretében:

Sonny - Fedőneve: Donnie Brasco (1997)

Ugyan a prímet Al Pacino és Johnny Depp fantasztikus párosa vitte ebben a mára klasszikussá nemesedett, beépülős maffiafilmben, de ehhez szükség volt arra is, hogy a mellékszereplők hibátlanul tegyék a dolgukat körülöttük. Például Michael Madsen a barátságos, de annál veszélyesebb aranyifjú-gengszter szerepében.

Budd - Kill Bill 1-2. (2003, 2004)

Tarantino grandiózus, kétrészes bosszúmozijából sem hiányozatott Michael Madsen, és persze neki is szembe kellett néznie a Menyasszony, azaz Uma Thurman haragjával. De ha az ember egykor egy bérgyilkoscsapat tagjaként dolgozott, akkor ne számítson békés nyugdíjasévekre még a sivatagban sem.

Joe Gage - Aljas nyolcas (2015)

Ismét Tarantino, ismét egy mellékszerep: mivel az Aljas nyolcas gyakorlatilag végig egyetlen, zárt helyszínen, szinte valós időben játszódott alig néhány, egymásra végig gyanakvó karakter között, így aztán minden szónak és gesztusnak fontos szerep jutott. Annak is, amikor Michael Madsen morózus cowboyként elmesélte az élete történetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.