Lisztháború Spanyolországban: a hatalomátvétel, melynek jótékony célja van: fotó

liszt háború jótékonyság Spanyolország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy spanyol kisvárosban minden évben megrendezik a harcot, melyet liszttel, tojással és színes füstbombával vívnak. Az erről készült fotók első ránézésre olyanok, mintha komoly csatákat vívnának, de igazából ez egy vicces megemlékezés a régmúlt borzalmas eseményeiről.

Minden évben megrendezik egy spanyol kisvárosban, Ibiben a lisztháborút, mely évszázados hagyományokra épül. Eredete a Heródes idejében történt ártatlanok mészárlásához kötődik. A polgárok ezen a napon két csoportra oszlanak: az egyik csoport puccsot hajt végre, átveszi az uralmat és nevetséges törvényeket léptet életbe, az ellenzék pedig igyekszik visszavenni a hatalmat. Eközben vívják a lisztháborút, melynek eszköztára tojással és színes füstbombával bővül. A nap végén bírságokat szednek, az összegyűlt pénzt pedig jótékony célra ajánlják fel.

/1710/Liszt2017101313749

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.