Elhunyt Karin Dor színésznő, az egyetlen német Bond-lány

Forrás: Collection Christophel/© Atlantis Film / Jadran Film / Rialto Film Preben Philipsen / Rialto Film / SNC/Atlantis Film / Jadran Film / Ri -
Karin Dor Bond-lány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenkilenc évesen elhunyt Karin Dor német színésznő, az egyetlen német Bond-lány, aki a Csak kétszer élsz című epizódban szerepelt Sean Connery oldalán.

A színésznő hétfő este halt meg, miután többször is elesett egy idősotthonban - közölte szerdán a müncheni Komödie im Bayerischen Hof színház.

Az őt nemzetközileg ismertté tevő 1967-es James Bond-filmben Karin Dor figurája szörnyű halált hal: piranhák tépik szét. A színésznő két évvel később Afred Hitchcock Topáz című kémthrillerében kapott szerepet, amelyben egy forró vérű kubai nőt alakított. Dor különösen alkalmas volt "az üldözött ártatlanság, az alaptalanul gyanúsítottak és a védelemre szoruló szépségek" szerepére, ami ideális szereplővé tette az Edgar Wallace-krimik és a Karl May-megfilmesítések számára. Játszott Az Ezüst-tó kincsében és a Winnetou 2-ben is, Terence Hill oldalán.

Elhunyt Karin Dor, német színésznő Forrás: Collection Christophel/© Atlantis Film / Jadran Film / Rialto Film Preben Philipsen / Rialto Film / SNC/Atlantis Film / Jadran Film / Ri

Harald Reinltől, a Winnetou-filmek rendezőjétől való válás és egy rákbetegség azonban valamelyest visszavetette a karrierjét. Később játszott Rosamunde Pilcher-megfilmesítésekben, A másik nő című 2006-os filmben pedig egy alkoholista anyát alakított, akinek lánya tudathasadásban szenved.

Marie McDonald: a színésznő, akit az otthonából raboltak el, de soha nem tudták bizonyítanihttp://www.life.hu/kult/20171105-marie-mcdonald-az-unnepelt-szineszno-elrablasanak-tortenete.html1957. január 4-én éjjel 11:15-kor a Richard D. Corn teherautósofőr, a Kaliforniában található Coachella-völgyben haladt, amikor megpillantott egy nőt az utakon. Az asszony fürdőköpenyt és papucsot viselt. Szőke haja tele volt homokkal. „A nő hisztérikusan és zavarodottan viselkedett. Könyörgött, hogy álljak meg" – mondta a sofőr. Az asszony nem volt más, mint Marie McDonald ünnepelt színésznő, akinek 24 órával korábban az eltűnésével voltak tele az újságok... KultOrigoElhunyt Hans Schäfer, az 1954-ben világbajnok német futballválogatott tagjahttp://www.life.hu/kult/20171107-elhunyt-hans-sch-fer-az-1954-ben-vilagbajnok-nemet-futballvalogatott-tagja.htmlKilencvenéves korában elhunyt Hans Schäfer, aki tagja volt a magyar válogatottat az 1954-es labdarúgó-világbajnokság berni döntőjében 3-2-re legyőző nyugatnémet válogatottnak. A sportember keddi halálhírét korábbi klubja, az 1. FC Köln közölte. KultOrigo72 évesen elhunyt Robert Knight, a legendás énekeshttp://www.life.hu/kult/20171107-72-evesen-elhunyt-robert-knight-enekes.html72 éves korában hunyt el Robert Knight. Egy rövid betegség után távozott az élők sorából a legendás zenész, akinek leghíresebb száma az Everlasting Love volt. Kult--2017. november 12-én búcsúztatják Som Lajost a budapesti Rockmúzeumbanhttp://www.life.hu/kult/20171107-som-lajost-bucsuztatoja.htmlNovember 12-én, vasárnap délután búcsúztatják Som Lajost a budapesti Rockmúzeumban - közölte a család az MTI-vel.Kult--2017. november 12-én búcsúztatják Som Lajost a budapesti Rockmúzeumbanhttp://www.life.hu/kult/20171107-som-lajost-bucsuztatoja.htmlNovember 12-én, vasárnap délután búcsúztatják Som Lajost a budapesti Rockmúzeumban - közölte a család az MTI-vel.Kult--Magyarországon is visszatér a Kacsamesékhttp://www.life.hu/kult/20171107-visszater-a-magyar-kepernyoknek-a-kacsamesek.html30 évvel a premier után a Disney felújította az egyik legnépszerűbb mesesorozatát a Kacsameséket. A készítők azt mondják, a képregény stílusban visszatérő Kacsamesék a család fontosságát és a játékos kalandokat helyezi fókuszba. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.