Julia Roberts környezetvédelem Natalie Portman harc világsztár Daryl Hannah Stana Katic
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy gyönyörű színésznő, akik nemcsak a filmvásznon, hanem a magánéletben is harcolnak. Mi a közös Julia Robertsben, Stana Katicban, Natalie Portmanben és Daryl Hannahban? Mindannyian lelkes és elkötelezett környezetvédők. Összeállításunkból most megtudhatod, a négy amazon hogyan harcol a környezetünk megóvásáért.

Julia Roberts

Az Oscar-díjas amerikai színésznő nemcsak arcát adja környezetvédelmi kampányokhoz, hanem ő maga is tesz a környezetért. Julia Roberts az Erin Brockovich – Zűrös természet című filmbeli főszerepét követően még inkább belátta, mekkora szerep hárul a példamutatásra a környezetvédelem terén is. Ő maga is megpróbálja csökkenteni ökológiai lábnyomát, gyűjti az esővizet, komposztál, a házát pedig napelemekkel szereltette fel.

Julia Roberts az Erin Brockovich – Zűrös természet című filmbeli főszerepét követően még inkább belátta, mekkora szerep hárul a példamutatásra a környezetvédelem terén is Forrás: AFP

Stana Katic

Az AXN Elfeledve című sorozatának sztárja, Stana Katic is elkötelezetten harcol a Föld megóvásáért. A szexi színésznő 2010-ben hozta létre a The Alternative Travel Projectet. Az ATP projekt az alternatív közlekedési eszközök használatára hívja fel a figyelmet. Stana Katic nonprofit szervezete arra ösztönzi az embereket, hogy a hagyományos autós utazás helyett alternatív megoldásokkal közlekedjünk (gyalog, kerékpárral, tömegközlekedéssel).

Stana Katic 2010-ben hozta létre a The Alternative Travel Projectet, ami az alternatív közlekedési eszközök használatára hívja fel a figyelmet Forrás: AFP

Natalie Portman

A szintén Oscar-díjas Natalie Portman számára már kisgyermek kora óta fontos a környezet- és állatvédelem. Egy gyerekkori megrázó élmény miatt már 8 éves korától vegetáriánus majd később vegán lett. A sztár 2007-ben részt vett egy ruandai túrán, mellyel az ezüsthátú gorillák megmentésére kívánta felhívni a figyelmet.

Natalie Portman számára már kisgyermek kora óta fontos a környezet- és állatvédelem Forrás: AFP

Daryl Hannah

Daryl Hannah már többször került összetűzésbe a hatóságokkal radikális nézetei miatt. Nem riad vissza semmitől, 2006-ban 23 napot töltött egy fa tetején, hogy megakadályozza annak kivágását. Tüntetett már a Fehérház előtt egy kőolajvezeték miatt, illetve egy NASA-lokátor telepítése ellen is. Az 56 éves színésznő ma már szelídebb vizekre evezett, a DH Life Facebook-oldalon buzdít és ad zöld tanácsokat követőinek.

Daryl Hannah 2006-ban 23 napot töltött egy fa tetején, hogy megakadályozza annak kivágását Forrás: Northfoto
Tényfeltáró riportkönyvet írt a Life.hu riportere: Férfiműszakhttp://www.life.hu/kult/20171107-domszky-laszlo-ferfimuszak-cimu-konyve-kapcsan-interju.htmlA közgazdaságtant végzett újságíró, Domszky László néhány évvel ezelőtt kezdett aktívan dolgozni a Life.hu-nál. Videós riportjait, dokumentumportréit a sport, a kultúra, a zene és a televízió magyar sztárjai fedik le, de előszeretettel forgat külföldi világeseményekről is. Éveken át tudósított az Eurovíziós Dalversenyek döntőinek külföldi helyszíneiről, de interjúzott már az MTV Europe Music Awards vörösszőnyegén is. A Média a Tehetségekért közönségdíjának birtokosa. Első rövidfilmjét az Egyenlő Bánásmód Hatóság pályázatán a legjobb tíz film közé választották. Ezúttal Férfiműszak címmel írt könyvet, amely a melegprostik megfizetett boldogságáról szól. Többek között erről is kérdeztük. KultAFPFűrész 8 filmkritikahttp://www.life.hu/kult/20171031-furesz-kritika.htmlMinden idők egyik legjövedelmezőbb horrorszériája hosszú idő után új filmmel folytatódik. A Fűrész 8 – Újra játékban ráadásul megidézi a korábbi részek mitikus főgonoszát is. De vajon képes valami mást is mutatni, vagy csak egy újabb bőrt húztak le rólunk az elvetemült alkotók? KultOrigoHrutka Róbert majdnem megsüketült http://www.life.hu/kult/20171030-hrutka-robert-csaknem-megsuketult.htmlHrutka Róbert ma az egyik legtöbbet foglalkoztatott könnyűzenész. 25 éves zenei pályafutása alatt több mint kétszáz nagylemez megszületésénél volt jelen. Hol zenészként, máskor mint zeneszerző vagy producer. Ezernél is több reklámhoz és több tucat filmhez írt zenét, de csak kevesen tudják róla, hogy szinte az is csoda, hogy egyáltalán hall. Kult--Moziba csábítanak és ölnek: a filmvászon legbrutálisabb sorozatgyilkosaihttp://www.life.hu/kult/20171020-sorozatgyilkosok-a-filmvasznon.htmlMár a hazai mozivásznakon szedi sorban áldozatait a skandináv krimik egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa a Hóember című filmben - ez alkalomból pedig listára gyűjtöttük azokat a kollégáit, akikre gondolva máig kiráz minket a hideg. Kult--Zac Efron 30 éves: egy kölyökképű karrier legfontosabb állomásaihttp://www.life.hu/kult/20171017-zac-efron-30-eves-ime-a-legjobb-filmjei.htmlNoha még mindig inkább úgy gondolunk rá, mint egy helyeske fiatal srácra, aki épp csak maga mögött hagyta a tinisztárságot, Zac Efron 2017. október 18-án már a harmadik X-et is betölti. A legemlékezetesebb szerepeit összegyűjtő videós összeállításunkból pedig kiderül: jóval több ő bizony már most is, mint egykori tinisztár. Kult--Csoda korban élünk: színészek meséltek a színházi darab premierje utánhttp://www.life.hu/kult/20171010-thalia-szinhaz-csoda-korban-elunk-cimu-darabjanak-premierje-utan-a-szineszek-meselnek.htmlAz írók mindig gyanúsak, de ilyen gyanúsak még sohasem voltak... A Thália színház Csoda korban élünk című darabjának premierje után beszélgettünk a színészekkel. KultFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.