Elhunyt Brenzovics Marianna kárpátaljai magyar író, költő

halál költő Kárpátalja író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Novemberben elhunyt Brenzovics Marianna, kárpátaljai magyar író, költő. A 40 éves művész tragikus hirtelenséggel távozott, halálának pontos időpontját homály fedi.

Tragikus hirtelenséggel hunyt el a kiváló író, költő, Brenzovics Marianna. A kárpátaljai magyar művész halálának hírét kiadója tudatta a Facebook-oldalukon, de ennél több információt nem osztott meg az írónőről. Brenzovics Marianna Beregszászon született 1977-ben, más források szerint azonban 1973 körül, és 1998 óta publikált.

A kárpátaljai magyar író és költő tragikus hirtelenséggel hunyt el Forrás: Thinkstock

Az Ungvári Állami Egyetem magyar nyelv és irodalom és a budapesti ELTE BTK esztétika szakán szerzett oklevelet. Doktori disszertációját Andrej Tarkovszkij filmművészetéről írta. A munkáját 2003-ban védte meg az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, esztétika szakterületen. Eközben verseit, prózáit, tanulmányait rengeteg kiadó, folyóirat és online portál közölte folyamatosan és azóta is. Az írónő halálának pontos napját sem hozták nyilvánosságra, 2017. november 15-éhez közeli napokban távozhatott az élők sorából – írja a Litera.

Váratlanul hunyt el a Jóban rosszban színésze, Benkő Gézahttp://www.life.hu/kult/20171119-elhunyt-a-joban-rosszban-szinesze-benko-geza.html48 éves korában hunyt el Benkő Géza.Kult--Elhunyt az AC/DC alapítója, Malcolm Younghttp://www.life.hu/kult/20171118-elhunyt-az-ac-dc-alapitoja-malcom-young.htmlGyászol az AC/DC. Szombaton, családja köráben elhunyt az alapítótag, a 64 éves Malcolm Young. A zenekar a Facebook oldalán tette közzé a gyászhírt. Kult--Nem küldi el a főváros a Vígszínház éléről Eszenyi Enikőthttp://www.life.hu/kult/20171118-nem-kuldi-el-a-fovaros-a-vigszinhaz-elerol-eszenyi-enikot-tarlos-istvan-nyilatkozott.htmlAhogy már írtunk róla, lapinformációk szerint nagy esély van arra, hogy Eszenyi Enikőt a kirobbant Marton László-ügy okán menesztik a Vígszínház éléről. Tarlós István polgármester az ATV Híradójában nyilatkozott az igazgatónő jövőjéről. Kult--Vilmos és Harry herceg is szerepelhet az új Star Wars-epizódbanhttp://www.life.hu/kult/20171116-vilmos-herceg-es-harry-herceg-is-szerepelhet-az-uj-star-wars-epizodban.htmlRohamosztagos jelmezben állítólag Vilmos és Harry brit herceg, továbbá Tom Hardy és Gary Barlow énekes is szerepel a december közepétől látható új Star Wars-epizódban - osztotta meg értesülését a The Hollywood Reporter. Senki sem gondolta, hogy a hercegeket egyszer mozifilben láthatjuk majd. Kult--Elhunyt Keith Barron, színész http://www.life.hu/kult/20171115-eletet-vesztette-keith-baron-szinesz.htmlElhunyt a híres angol színész, Keith Barron. Kult--Amikor a zaklatott visszavág: női bosszúfilmek (18+)http://www.life.hu/kult/20171114-noi-bosszufilmek.htmlAmikor épp szexuális zaklatásokról szóló botrányok sora rázza meg világszerte a közvéleményt, érkezik a magyar mozikba egy olyan film, ami nagyon is a témába vág - és aminek hősnője végül keményen szembeszáll a bántalmazójával. A Megtorlás történetének apropóján összegyűjtöttük azokat az emlékezetes női bosszúfilmeket, amelyekben hasonló események szolgáltatták a kiindulópontot. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.