Programajánló november utolsó hétvégéjére

lángos fesztivál bor okoslotto2017 program programajánló sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan kezdődik az adventi időszak, de addig is élvezzük ki november utolsó hétvégéjét, és foglalkozzunk még egy kicsit mással, mint a karácsony...

Debreceni bormustra TOP 20 2017

2017-ben immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a TOP20 seregszemle, amelyen húsz pincészet mutatja be legszebb borait. Természetesen gasztronómiai sarok is kialakításra kerül, ahol sok finomság várja a borozgató vendégeket. A mustra jellegéből fakadóan ebben az évben is szép és érdekes, kiváló minőségű – több mint 70 féle – bort kóstolhatnak meg a látogatók, akik az ismert pincészetek mellett több, eddig nem ismert, de kiváló borokat készítő borászattal is találkozhatnak.

Helyszín: Debrecen, Déri tér
Időpont: 2017. november 25.

Debreceni bormustra TOP 20 2017 Forrás: Shutterstock

XI. Bánhorváti krumplis lángos fesztivál

A fesztiválon a látogatók megismerkedhetnek a bánhorváti lángos, a görhő, a herőce, a laksa, a farsangi fánk titkaival, miközben népzenei előadókat hallgatva elvegyülhetnek a vásári forgatagban.

Helyszín: Bánhorváti, Szabadság út
Időpont: 2017. november 25.; 13 órától

XI. Bánhorváti krumplis lángos fesztivál Forrás: Shutterstock

Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál

Idén tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre az Újbor és Sajt Fesztivál. Lehetőség nyílik megkóstolni hazánk legkiválóbb újborait és legfinomabb kézműves sajtféleségeit. Díszvendégek: Villányi Borvidék, Somogy megye, Balatoni kör. Helyszínen váltható belépő: 2900 Ft/fő.

Helyszín: Budapest, Városligeti Vajdahunyad vár Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Időpont: 2017. november 25-26.

Magyarországi újbor és sajt fesztivál Forrás: ujboressajtfesztival.hu

Egri advent

Fényes, csillogó, boldogságos, dallamos, forralt boros, játékos - ilyen lesz az Eger Advent 2017-ben is. Lélegzetelállító karácsonyi díszkivilágítás a Dobó téren, az ország legszebb karácsonyfája és legszínesebb zenei programja.

Helyszín: Eger, Dobó tér
Időpont: 2017. november 26 - december 24.

Egri advent Forrás: http://egeradvent.hu

Forró csokoládéban úszik a főváros

Kár is volna tagadni, a tél az ajtónkon kopogtat, és ezzel együtt a forró italok szezonja is beköszönt. A négy napig tartó Hot Chocolate Festival keretein belül az idei tél első igazi gasztroünnepén sok ezer szerencsés látogató fogyaszthatja el a 2018-ra tervezett forró csokoládé adagját. A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak, hiszen a Hot Chocolate Festivalon életkortól függetlenül biztosan megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő, finom, furcsa, gourmet, vagy csak simán meglepő folyékony csokoládékat. A fesztivál kiállítói kimondottan erre a rendezvényre alkotják meg magvas, fűszeres, gyümölcsös, édes vagy keserű különlegességeiket.

Helyszín: Budapest, WestEnd Millenium Tetőkert
Időpont: 2017. november 30 - december 1.

Hot Chocolate Festival Forrás: Shutterstock
Miért kell tabukat döntögetni?http://www.life.hu/kult/20171120-beszelgetes-a-tabukrol-makai-gabor-pszichologussal-es-domszky-laszloval-a-ferfimuszak-kapcsan.htmlAz elmúlt napokban bemutattuk riporterünk, Domszky László könyvét, a Férfiműszakot, ami a férfi luxusprostituáltak életét mutatja be. De ahogy a könyv szerzőjétől megtudtuk, egyáltalán nem könnyű egy ilyen feltárt témát az emberekhez eljuttatni. A tabudöntögetés elutasításáról és annak pszichológiájáról a szerző, Domszky László, valamint a könyv klinikai szakpszichológusa, Makai Gábor adott interjút. Kult--Amikor a zaklatott visszavág: női bosszúfilmek (18+)http://www.life.hu/kult/20171114-noi-bosszufilmek.htmlAmikor épp szexuális zaklatásokról szóló botrányok sora rázza meg világszerte a közvéleményt, érkezik a magyar mozikba egy olyan film, ami nagyon is a témába vág - és aminek hősnője végül keményen szembeszáll a bántalmazójával. A Megtorlás történetének apropóján összegyűjtöttük azokat az emlékezetes női bosszúfilmeket, amelyekben hasonló események szolgáltatták a kiindulópontot. KultOrigoHarcos környezetvédő amazonokhttp://www.life.hu/kult/20171109-harcos-kornyezetvedo-vilagsztarok.htmlNégy gyönyörű színésznő, akik nemcsak a filmvásznon, hanem a magánéletben is harcolnak. Mi a közös Julia Robertsben, Stana Katicban, Natalie Portmanben és Daryl Hannahban? Mindannyian lelkes és elkötelezett környezetvédők. Összeállításunkból most megtudhatod, a négy amazon hogyan harcol a környezetünk megóvásáért. KultNorthfotoPoirot és Miss Marple moziba megy: a legemlékezetesebb filmek Agatha Christie könyveibőlhttp://www.life.hu/kult/20171109-a-legemlekezetesebb-filmek-agatha-christie-konyveibol.htmlIsten és Shakespeare után minden idők harmadik legsikeresebb írója Agatha Christie: a Biblia és az angol drámairodalom klasszikusának művei után ugyanis az ő köteteiből adtak el a legtöbbet a világon. Nem meglepő, hogy a filmesek is előszeretettel fordulnak a könyveihez, mivel azok a meglepő fordulatokkal és feszültséggel teli, csavaros cselekményükről híresek. A frissen mozikba érkező Gyilkosság az Orient Expresszen kapcsán listára gyűjtöttük a legemlékezetesebb Agatha Christie-mozgóképeket. KultOrigoFűrész 8 filmkritikahttp://www.life.hu/kult/20171031-furesz-kritika.htmlMinden idők egyik legjövedelmezőbb horrorszériája hosszú idő után új filmmel folytatódik. A Fűrész 8 – Újra játékban ráadásul megidézi a korábbi részek mitikus főgonoszát is. De vajon képes valami mást is mutatni, vagy csak egy újabb bőrt húztak le rólunk az elvetemült alkotók? KultOrigoMoziba csábítanak és ölnek: a filmvászon legbrutálisabb sorozatgyilkosaihttp://www.life.hu/kult/20171020-sorozatgyilkosok-a-filmvasznon.htmlMár a hazai mozivásznakon szedi sorban áldozatait a skandináv krimik egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa a Hóember című filmben - ez alkalomból pedig listára gyűjtöttük azokat a kollégáit, akikre gondolva máig kiráz minket a hideg. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.