Lenyúlás lehet a Jégvarázs című mese betétdala!

betétdal Let it go Jégvarázs Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Disney Jégvarázs című meséjének betétdalát kis túlzással mindenki ismeri. Volt idő, amikor még a csapból is ez folyt, és még az is kívülről fújta a szövegét, akinek nincsen gyermeke. Egy chilei zenész azonban most pert indított A Disney és a dal előadói ellen: azt állítja, az ő 2008-as slágeréről koppintották.

A Jégvarázs mese óriási sikert aratott, a betétdala pedig hónapokig ott csengett mindenkinek a fülében, aki egyszer is meghallgatta. A szám kikerülhetetlen volt, hiszen szó szerint mindenhonnan az angolul Let it go című dal szólt. Az angol verziót 1 milliárdnál is többen tekintették már meg, de a magyar változatot is legalább 6 millióan látták. A Jégvarázst 2013-ban mutatták be, ezért is furcsa, hogy éppen most áll elő egy chilei zenész azzal az állítással, hogy az ő 2008-as slágeréről koppintották a betétdalt.

Koppintás lehet a Jégvarázs betétdala? Forrás: Fórum Hungary

Jaime Ciero szerint a Let it go és az ő Volar című száma között rengeteg a hasonlóság, mint például a dallamok, a dal felépítése, az ívek, a szöveg, a téma és a szerkezet. A számot meghallgatva egyébként valóban lehet hasonlóságokat felfedezni, kérdés, hogy ez elég lesz-e a perben. Ciero ugyanis mindenkit beperelt, akinek bármi köze volt a számhoz, és ha bebizonyosodik az állítása, hatalmas összeg ütheti a markát – írja a TMZ.

Programajánló november utolsó hétvégéjérehttp://www.life.hu/kult/20171121-programajanlo-november-utolso-hetvege.htmlHamarosan kezdődik az adventi időszak, de addig is élvezzük ki november utolsó hétvégéjét, és foglalkozzunk még egy kicsit mással, mint a karácsony... Kult--7 film, aminek a főhőse időhurok rabságába esik http://www.life.hu/kult/20171121-het-film-aminek-a-fohose-idohurok-rabsagaba-esik.htmlMost kerül a hazai mozikba a Boldog halálnapot! című film, melynek diáklány főszereplőjét meggyilkolja egy álarcos gyilkos - ő azonban az időben visszamenve reggel felébred, és újra meg újra átéli a halála napját, így esélyt kapva az életben maradásra. Az ötlet nem új, ha a tinihorroros zsánerben még nem is sütötték el: láttunk már jó pár olyan mozihőst, akinek időhurokba kerülve egy bizonyos eseménysort kellett ismétlődően átélnie. Összegyűjtöttük a kedvenceinket! KultOrigoMoziba került az Ambrus Attila életéről szóló filmhttp://www.life.hu/kult/20171122-moziba-kerult-az-ambrus-attila-viszkis-eleterol-szolo-film.htmlMozikba került Ambus Attila életét feldolgozó film. A Life.hu a Viszkist kérdezte arról, szerinte mennyire sikerült valósághűen összerakni a produkciót. Attila arról is beszélt, van, akinek nem szimpatikus, hiszen nem egy pozitív hős, de azokról is megvan a véleménye, akik nyilvánosan támadják. KultOrigoMiért kell tabukat döntögetni?http://www.life.hu/kult/20171120-beszelgetes-a-tabukrol-makai-gabor-pszichologussal-es-domszky-laszloval-a-ferfimuszak-kapcsan.htmlAz elmúlt napokban bemutattuk riporterünk, Domszky László könyvét, a Férfiműszakot, ami a férfi luxusprostituáltak életét mutatja be. De ahogy a könyv szerzőjétől megtudtuk, egyáltalán nem könnyű egy ilyen feltárt témát az emberekhez eljuttatni. A tabudöntögetés elutasításáról és annak pszichológiájáról a szerző, Domszky László, valamint a könyv klinikai szakpszichológusa, Makai Gábor adott interjút. Kult--Nem küldi el a főváros a Vígszínház éléről Eszenyi Enikőthttp://www.life.hu/kult/20171118-nem-kuldi-el-a-fovaros-a-vigszinhaz-elerol-eszenyi-enikot-tarlos-istvan-nyilatkozott.htmlAhogy már írtunk róla, lapinformációk szerint nagy esély van arra, hogy Eszenyi Enikőt a kirobbant Marton László-ügy okán menesztik a Vígszínház éléről. Tarlós István polgármester az ATV Híradójában nyilatkozott az igazgatónő jövőjéről. Kult--Vilmos és Harry herceg is szerepelhet az új Star Wars-epizódbanhttp://www.life.hu/kult/20171116-vilmos-herceg-es-harry-herceg-is-szerepelhet-az-uj-star-wars-epizodban.htmlRohamosztagos jelmezben állítólag Vilmos és Harry brit herceg, továbbá Tom Hardy és Gary Barlow énekes is szerepel a december közepétől látható új Star Wars-epizódban - osztotta meg értesülését a The Hollywood Reporter. Senki sem gondolta, hogy a hercegeket egyszer mozifilben láthatjuk majd. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.