"Ha Katalin locsog, karácsony kopog, ha Katalin kopog, karácsony locsog"

Forrás: Shutterstock -
karácsony időjárás Katalin-nap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin-naphoz több népszokás, sőt időjóslás is kapcsolódik, amelyek közül ez a legismertebb: "ha Katalin locsog, karácsony kopog, ha Katalin kopog, karácsony locsog". Hogy ez mit is jelent? Eláruljuk.  

A néphagyomány szerint, ha Katalin napján nedves az időjárás, karácsonykor fagyni fog és fordítva. Nos, a mai napon eddig még nem mértek mínuszokat, az időjárás jelentések szerint a nulla fok volt a legalacsonyabb, ám az az Északi-középhegység térségében akár a mínuszokat is elérheti a hőmérő higanyszála, így a fehér karácsony imádói reménykedhetnek.

Forrás: Shutterstock

Meghalt Vasadi Péterhttp://www.life.hu/kult/20171125--elhunyt-vasadi-peter-kossuth-es-jozsef-attila-dijas-iro-kolto-esszeista-es-irodalomkritikus-a.htmlKilencvenegy éves korában elhunyt Vasadi Péter Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, esszéista és irodalomkritikus, a nemzet művésze – közölte a család pénteken az MTI-vel.KultThinkstockElhunyt Pecze Imre ismert festőművész és idegenvezetőhttp://www.life.hu/kult/20171122-elhunyt-pecze-imre-festomuvesz-es-idegenvezeto.htmlPecze Imre ismert festőművész és idegenvezető 58 éves volt. Kult--Állítják: sokan Eszenyi Enikő zsarnoki stílusa miatt hagyták ott a Vígszínházathttp://www.life.hu/kult/20171118-allitjak-sokan-eszenyi-eniko-zsarnoki-stilusa-miatt-hagytak-ott-a-vigszinhazat.htmlAhogy írtunk róla, azt pletykálják, hogy Marton László molesztálási botránya nemcsak az ő karrierjének jelenti a végét, ugyanis a történtek után Eszenyi Enikőt is menesztenék a Vígszínház éléről. Arról is suttognak, hogy nem a Marton-ügy az egyetlen, ami árnyékot vet az Eszenyi-korszakra: a vezetési stílusát egyesek elviselhetetlennek írták le. Kult--Meghalt John Hillerman amerikai színészhttp://www.life.hu/kult/20171110-meghalt-john-hillerman-amerikai-szinesz-a-magnum-szereploje.htmlNyolcvannégy éves korában elhunyt John Hillerman amerikai színész, aki Jonathan Higginst, a karót nyelt brit birtokfelügyelőt alakította a Magnum című detektívsorozatban. A színészt csütörtökön otthonában, a Texas állambeli Houstonban érte a halál - közölte a családja. Kult--Állítják: sokan Eszenyi Enikő zsarnoki stílusa miatt hagyták ott a Vígszínházathttp://www.life.hu/kult/20171118-allitjak-sokan-eszenyi-eniko-zsarnoki-stilusa-miatt-hagytak-ott-a-vigszinhazat.htmlAhogy írtunk róla, azt pletykálják, hogy Marton László molesztálási botránya nemcsak az ő karrierjének jelenti a végét, ugyanis a történtek után Eszenyi Enikőt is menesztenék a Vígszínház éléről. Arról is suttognak, hogy nem a Marton-ügy az egyetlen, ami árnyékot vet az Eszenyi-korszakra: a vezetési stílusát egyesek elviselhetetlennek írták le. Kult--Meghalt Luis Bacalov Oscar-díjas argentin zeneszerzőhttp://www.life.hu/kult/20171116-meghalt-luis-bacalov-oscar-dijas-argentin-zeneszerz.htmlMeghalt 84 éves korában Luis Enrique Bacalov argentin zeneszerző, aki Massimo Troisi Neruda postása című filmje zenéjéért Oscar-díjat kapott. Bacalov szerda este hunyt el egy római kórházban, miután néhány nappal korábban agyvérzésen esett át. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.