Tekerd fel a hangerőt! 10 sláger, ami 10 éves lesz 2018-ban

sláger katy perry dal Beyonce Britney Spears Rihanna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emlékszel még, hogy melyik dalokat hallgattad 2008-ban a kocsiban, amíg a dugóban araszoltál? Mik voltak az igazán nagy slágerek 10 évvel ezelőtt? Hát ezek!

Bizony, bizony Beyoncé slágere 2008 októberében jelent meg. Vagyis 10 éve riszáljuk a csípőnként és koppintjuk a díva jellegzetes kézmozdulatait, ha meghalljuk a dalt. Meglepő módon, az összesített slágerlistákat nézve a dalt a belga, a magyar és a svéd toplistákon szerepelt a legrosszabbul.

Britney Spears 2007-ben még kopaszra borotváltatta a fejét és esernyővel tört be ablakokat. Akkor nem sokan fogadtak volna arra, hogy visszatér a zenei élvonalba, vagy egyáltalán túléli azt az időszakot. Britney mindenkire rácáfolt. Lejött a drogokról, visszaszerezte a felügyeletet a gyermekei felett, és új lemezt adott ki. 2008-ban tombolt a Womanizer-korszak. Ami egyébként Magyarországon lényegesen jobban teljesített a toplistákon, mint a korábbi Beyoncé-dal.

Pink 2008-ban megjelent Funhouse albumán, a So What volt a legsikeresebb dal, amit a kritikusok csak úgy jellemeztek, mint egy „fantasztikus, erőteljes himnuszt”. A So What Magyarországon is listavezető volt 2008-ban a rádiós játszási listán.

Az énekesnők éve volt 2008, ez nem is vitás. Beszéltünk már Beyoncéról, Pinkről és Britney Spearsről, de még néhány névvel szolgálhatunk. Az egyik ilyen Rihanna, aki a Disturbia című dalával tarolt 2008-ban. Bár a „tarolt” talán erős túlzás, mert az Egyesült Államokat, Új-Zélandot, Venezuelát és Belgiumot kivéve a dalnak sehol nem sikerült listavezetőnek lennie. Magyarországon a negyedik helyig jutott.

2008-ban hét hétig vezette a Billboard toplistát az I Kissed A Girl Katy Perry-től. Ezzel egyébként az amerikai lap szerint 2008 második legsikeresebb dalát sikerült produkálnia az énekesnőnek. A dal egyik producere az a Dr. Luke volt, akit egy éve elküldtek a kiadótól, mivel Kesha beperelte őt lelki- és testi bántalmazás miatt. A dalból készült maxilemezből az Egyesült Királyságban 700 ezer, míg az Egyesült Államokban 4,7 millió darab kelt el.

Szintén 10 éves lesz 2018-ban a Coldplay Viva la Vida című száma. A dal elképesztően sikeres lett, még a The Simpsons egyik epizódjába is bekerült, de ezt hallhatták az FC Barcelona rajongói is, a csapat 2010-es győzelme után. Bár a Billboard top 100-as listáját csak egyetlen hétig vezették, az Egyesült Államokban 6 millió-, míg az Egyesült Királyságban 1,2 millió példányban értékesítettek a lemezt.

Nem sok tehetségkutatóból kikerült énekes van, aki elmondhatja magáról, hogy a nemzetközi slágerlistákat is sikerült meghódítania. Pedig ilyen volt Leona Lewis is, akiről mostanában nagyon keveset hallunk, azonban 2007-ben és 2008 tavaszán szinte az egész világ imádta. Bleeding Love című slágere négy hétig volt listavezető az Egyesült Államokban. A brit énekesnő jelenleg 32 éves. 2016-ban a Cirque du Soleil egyik előadásához szerződött, majd pár hónappal később, élete első szerepében debütált a Broadwayn.

2008 tavaszán énekelgette azt Mariah Carey, hogy Touch My Body. A dal volt Carey tizennyolcadik listavezető száma a Billboard slágerlistán, ezzel pedig megelőzte Elvis Presley-t is. A magyarok annyira nem lelkesedtek Mariah daláért, hiszen a negyvenes toplistán, mindössze a 19. helyig jutott.

2008-ban Flo Rida Low című dala uralta a legtöbbször a slágerlisták első helyét. Bár maga a dal 2007-ben jelent meg, a legnagyobb sikereket 2008 évelején érte el. Nagy szerepe volt ebben annak is, hogy a Step Up 2 című filmbe is bekerült a nem túlságosan bonyolult szöveggel megírt nóta.

Az ártatlan gimnazista Taylor Swift is 2008-ban játszotta el, hogy ő bizony egy kastélyban raboskodó, szerelmes úrinő. A minden szakításából dalt író énekesnő, Love Story című felvétele 2008 szeptemberében jelent meg. Az Egyesült Államokból összesen 7 millió lemez fogyott el.

Mi lett veled Feleségek Luxuskivitelben?http://www.life.hu/kult/20171111-felesegek-luxuskivitelben-ez-meg-a-polgarpukkasztasnal-is-kinosabb.htmlA reality műsorokat kedvelők az első rész után bizakodva várták a luxusban élő asszonyok életét bemutató Feleségek Luxuskivitelben újabb és újabb epizódjait. A hatodik részre azonban elfogyni látszik a szufla a műsorból. Ez pedig egyetlen dolognak köszönhető.Kult--Magyarországon is visszatér a Kacsamesékhttp://www.life.hu/kult/20171107-visszater-a-magyar-kepernyoknek-a-kacsamesek.html30 évvel a premier után a Disney felújította az egyik legnépszerűbb mesesorozatát a Kacsameséket. A készítők azt mondják, a képregény stílusban visszatérő Kacsamesék a család fontosságát és a játékos kalandokat helyezi fókuszba. Kult--Marie McDonald: a színésznő, akit az otthonából raboltak el, de soha nem tudták bizonyítanihttp://www.life.hu/kult/20171105-marie-mcdonald-az-unnepelt-szineszno-elrablasanak-tortenete.html1957. január 4-én éjjel 11:15-kor a Richard D. Corn teherautósofőr, a Kaliforniában található Coachella-völgyben haladt, amikor megpillantott egy nőt az utakon. Az asszony fürdőköpenyt és papucsot viselt. Szőke haja tele volt homokkal. „A nő hisztérikusan és zavarodottan viselkedett. Könyörgött, hogy álljak meg" – mondta a sofőr. Az asszony nem volt más, mint Marie McDonald ünnepelt színésznő, akinek 24 órával korábban az eltűnésével voltak tele az újságok... KultOrigoEgyütt főztem a Séfek Séfe zsűrijével, de nem hiszem, hogy bevesznek a csapatukbahttp://www.life.hu/kult/20170907-igy-foztunk-a-sefek-sefe-zsurijevel.htmlKifejezetten szeretek főzni, mert kikapcsol. Kedvelem a főzőműsorokat is, de van annyi önkritikám, hogy nem jelentkezem ezeknek a válogatóira, mert olyan messze vagyok a Séfek Séfe címétől, mint Makó Jeruzsálemtől. Most mégis lehetőségem volt megtapasztalni, hogy milyen a TV2 műsorának három séfjével főzni. Nem mondom, hogy nem volt stresszes... KultOrigoWolf András: „Eszembe sem jutna a nejem főztjét kritizálni"http://www.life.hu/kult/20170922-wolf-andras-egyetlen-ember-foztjet-nem-kritizalja.htmlWolf András valóban a nyugalom szigete. Sem a Séfek séfében, sem az éttermeinek a konyháján nem híve a kiabálásnak, a konfliktusokat pedig egyáltalán nem kedveli. Két gyermek apukájaként szívügye a menzareform. A magyar gasztrokultúra fejlődését a termelőknél kezdené, miközben tehetetlenül áll a Z generáció munkához való hozzáállásán. Kult--Csézyre ráborult az Izaura TV díszlete, Király Viktor tarolt - Sztárban Sztár kritikahttp://www.life.hu/kult/20170911-sztarban-sztar-kritika-2017.htmlAz ország házibulijában még mindig a legszórakoztatóbb és a legkomolyabb (értsd: minimum egy ember megkönnyezi a produkciót a szobában) előadást díjazzák a nézők. Így esett, hogy a szétmaszkírozott Király Viktor és a Madách Színház színésze, Ekanem Bálint tartolt a Sztárban Sztár első idei részében. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.