Meghalt Ray Thomas brit rockzenész, a Moody Blues alapítója

ray thomas zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élete 77. évében meghalt Ray Thomas brit rockzenész, fuvolás, énekes, a Moody Blues alapítója.

Lemezkiadó cége, a Cherry Red Records/Esoteric Records megerősítette a halálhírt - közölte vasárnap este a brit sajtó.
"Mélyen megrázott bennünket távozása, hiányozni fog melegsége, humora és kedvessége. Megtisztelő volt ismerni őt és együtt dolgozni vele. Osztozunk a gyászban családjával és feleségével, Lee-vel" - közölte Facebook-oldalán a lemezkiadó.

Az információk szerint Thomas rákbetegségben hunyt el csütörtökön Surrey-ben lévő otthonában.


A Moody Blues az 1960-as években többek között Nights in White Satin című rockballadájával tett szert ismertségre. Ray Thomas Mike Pender billentyűssel, Graeme Edge dobossal, Clint Warwick basszusgitárossal és Denny Laine gitárossal alapította meg a Moody Blues 1964-ben. Később Laine helyére Justin Hayward, Warwick helyére pedig John Lodge érkezett. Thomas a rockzenekar minden albumán szerepelt, míg 2002-ben vissza nem vonult. A zenekar több dalát ő írta és énekelte, például a Twilight Time, a Legend of the Mind, a Dr. Livingstone, I Presume, és az And the Tide Rushes In című számokat - olvasható a Rolling Stone magazinban. Thomas néhány szólólemezt is kiadott: 1975-ben From Mighty Oaks, 1976-ban Hopes, Wishes and Dreams címmel.

2002-ben Thomas egészségügyi problémái miatt vonult vissza. 2013-ban elmondta, hogy műthetetlen prosztatarákban szenved. "A rákot visszaszorították, de életem végéig kezelést fogok kapni" - írta akkor a zenész.

Decemberben a Moody Bluest felvették a Rock and Roll Dicsőségcsarnokának (Rock and Roll Hall of Fame) legendái közé.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.