Erőszak a vonaton? Clarke Gable egyetlen lányának története

Forrás: Getty Images -
Clark Gable Judy Lewis Lorette Young
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Elfújta a szélnek köszönhetően Clark Gable nevét az egész világ megismerte. A színész 1901. február 1-én született, és filmszerepeinél, csak szerelmi élete adott több okot a pletykálkodásra. Összesen ötször házasodott meg, és számtalan szeretőt tartott. Bár két gyermek édesapja volt, az egyiket nem ismerte el, a másikat pedig nem is ismerte, mivel fia, a halála után 5 hónappal jött a világra...

Gable Maria Langham férje volt, amikor 1935-ben együtt forgatott az ifjú színésznővel, Lorette Younggal. Kettejük történetét Young fiának a felesége hozta nyilvánosságra egy interjúban, amit a Buzzfeednek adott. A rokon beszámolójából kiderül, hogy Gable és Young a kollégák előtt is flörtöltek a forgatáson, így nyílt titok volt, hogy kettejük között több van, mint barátság. A két híresség vonattal utazott haza a forgatásról, amikor Gable beosont a nő hálófülkéjébe. Az eset után kilenc hónappal Lorette egy kislányt hozott a világra, akinek a Judy nevet adta. Csakhogy a színésznő rettegett, hogy mindaz, amit addig elért semmivé lesz, ha híre megy, hogy egyedülálló nőként, egy házas férfinak szült gyermeket. Így a kislányt majd kétéves koráig különböző gyermekotthonban bújtatták. Később pedig úgy tálalta a történetet a sajtónak, hogy örökbe fogadott egy kisbabát, ő volt Judy.

Clarke Gable 1935-ben házas férfiként forgatott együtt a bájos színésznővel, Lorette Younggal Forrás: Getty Images

Persze a bulvársajtó már akkor is működött, és rendre jelentek meg azok a cikkek, melyek szerint a színésznő gyermekének az apja Clark Gable. Ám ezt egész életében tagadta Young, ahogyan Gable is, aki, a ma még élő rokonok elmesélése szerint, egy táviratból tudta meg, hogy lánya született. A színésznek esze ágában sem volt elismerni a gyermeket, pedig Young még egy számlát is nyitott, melyre Gable-től várt volna gyermektartást. "Haláláig egy cent sem érkezett rá"- mondja a néhai színésznő menye.

1949-et írtunk, amikor a két színész ismét együtt forgatott. A premier estéjén Young partit adott az otthonában, melyre Clarke Gable is hivatalos volt. Így találkozott először az eltitkolt gyermekével, ám úgy viselkedett, mintha csak egy távoli ismerős volna. Judy 23 éves volt, amikor megtudta a család egyik ismerősétől, hogy ki az apja. Anyja azt kérte tőle, hogy ne hozza nyilvánosságra a történtet, és bár kapcsolatuk megromlott, a lány engedelmeskedett. Loretta Young pedig halála után megjelenő memoárjában ismerte el, hogy gyermekét nem örökbe fogadta, hanem ő maga szülte.
Young később megházasodott, mely kapcsolatból született fia, Christopher. Az ő felesége adott interjút a lapoknak. Az asszony azt állítja, hogy 1998-ban, az idős Loretta arról mesélt nekik, hogy bár romantikus kapcsolat főzte a házas színészhez, Clark Gable szexuálisan bántalmazta őt. "Önmagát hibáztatta mindazért, ami történt. Azt hitte ő a hibás, miközben Gable erőszakoskodott vele" - nyilatkozta a néhai színésznő menye.

Loretta Young halála után megjelenő memoárjában ismerte el, hogy gyermekét nem örökbe fogadta, hanem ő maga szülte Forrás: Getty Images

A történet három főszereplője közül már egyik sem él. Lorette Young 60 évvel Clarke Gable után, 2000-ben hunyt el. Lánya Judy Lewis pedig 2011-ben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.