Elhunyt Edwin Hawkins, az Oh Happy Day énekese

Forrás: Getty Images/Erika Goldring -
halál gospel rák Edwin Hawkins
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
74 éves korában hunyt el Edwin Hawkins, a Grammy-díjas énekes, akinek az egyik legismertebb dala az Oh Happy Day című szám volt.

Edwin Hawkins gospelénekes az Oh Happy Day című számával vált ismertté, játszották a rádiók és kislemezként is megjelent, melyből hétmillió példány kelt el. Ez változtatta meg az életét. Elnyerte a legjobb soul-, illetve gospelelőadás Grammy-díját, számos feldolgozása született, mások mellett Aretha Franklin és Elvis Presley is énekelte.

74 évesen távozott a gospelsztár Forrás: Getty Images/Erika Goldring

Edwin Hawkins egyébként zenészcsaládból származik, apja és anyja is hangszeres zenész volt. Edwin Hawkins viszont belsőépítésznek tanult, de a hatvanas évek végén a gospelénekléssel aratott átütő sikere eldöntötte pályafutását – írja az MTI. A zenész kedden távozott az élők sorából, 74 éves volt. Hasnyálmirigyrákban szenvedett, kaliforniai otthonában tért örök nyugalomra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.