Elhunyt Edwin Hawkins, az Oh Happy Day énekese

Forrás: Getty Images/Erika Goldring -
halál gospel rák Edwin Hawkins
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
74 éves korában hunyt el Edwin Hawkins, a Grammy-díjas énekes, akinek az egyik legismertebb dala az Oh Happy Day című szám volt.

Edwin Hawkins gospelénekes az Oh Happy Day című számával vált ismertté, játszották a rádiók és kislemezként is megjelent, melyből hétmillió példány kelt el. Ez változtatta meg az életét. Elnyerte a legjobb soul-, illetve gospelelőadás Grammy-díját, számos feldolgozása született, mások mellett Aretha Franklin és Elvis Presley is énekelte.

74 évesen távozott a gospelsztár Forrás: Getty Images/Erika Goldring

Edwin Hawkins egyébként zenészcsaládból származik, apja és anyja is hangszeres zenész volt. Edwin Hawkins viszont belsőépítésznek tanult, de a hatvanas évek végén a gospelénekléssel aratott átütő sikere eldöntötte pályafutását – írja az MTI. A zenész kedden távozott az élők sorából, 74 éves volt. Hasnyálmirigyrákban szenvedett, kaliforniai otthonában tért örök nyugalomra.

Elhunyt a legendás Forma-1-es pilóta, Dan Gurneyhttp://www.life.hu/kult/20180115-elhunyt-a-legendas-forma-1-es-pilota-dan-gurney.html86 éves skorában elhunyt a Forma-1-es legenda, Dan Gurney.Kult--Meghalt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművészhttp://www.life.hu/kult/20180115-meghalt-okros-oszkar-kossuth-dijas-cimbalommuvesz.htmlMeghalt hétfőn Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész, a 100 tagú Cigányzenekar szólamvezetője és szólistája - közölte Beke Farkas Nándor, a 100 tagú Cigányzenekar elnöke a Facebook-oldalán.Kult--Meghalt Dolores O'Riordan, a The Cranberries énekesnőjehttp://www.life.hu/kult/20180115-meghalt-dolores-oriordan-a-the-cranberries-enekesnoje.htmlNegyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan, a The Cranberries ír zenekar énekesnője - közölte az őt képviselő sajtóügynökség. Kult--Elhunyt Edward Allan Clarke, a Motörhead egykori gitárosa http://www.life.hu/kult/20180111-elhunyt-a-motorhead-korabbi-tagja-edward-allan-clarke.htmlElhunyt Edward Allan Clarke, azaz "Fast" Eddie Clarke, a Motörhead egykori gitárosa. Kult--Meghalt Ujlaky László Jászai Mari-díjas színművészhttp://www.life.hu/kult/20180110-meghalt-ujlaky-laszlo-jaszai-mari-dijas-szinmuvesz.htmlMeghalt Ujlaky László Jászai Mari-díjas színművész, 76 éves volt. KultThinkstockMeghalt Ray Thomas brit rockzenész, a Moody Blues alapítójahttp://www.life.hu/kult/20180108-meghalt-ray-thomas-brit-rockzenesz-a-moody-blues-alapitoja.htmlÉlete 77. évében meghalt Ray Thomas brit rockzenész, fuvolás, énekes, a Moody Blues alapítója.KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.