Elhunyt Ursula K. Le Guin, amerikai sci-fi és fantasy író

Forrás: Thinkstock -
írónő halál Ursula K. Le Guin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hónapokig tartó betegeskedés után 88 éves korában elhunyt Ursula K. Le Guin, amerikai sci-fi és fantasy író.

A rendkívül népszerű sci-fi és fantasy írónő 88 évesen elhunyt az otthonában. Ursula K. Le Guin olyan sikerkönyvek szerzője, mint A sötétség bal keze, A Rege és a Szigetvilág ciklus. Az írónő halálát fia, Theo Downes-Le Guin jelentette be, de okát nem közölte. Annyit árult el csupán, hogy édesanyja már hónapok óta betegeskedett.

88 évesen elhunyt az írónő - Képünk illusztráció "Forrás: Thinkstock "

Ursula K. Le Guin műveiben megjelentek a választott műfajának szokásos témái, úgy mint a varázslat, a sárkányok és űrhajók, és bár a főszereplői férfiak voltak, a karakterek mellőzték a sci-fi és fantasy művekre jellemző macsós pózolást. A művekben megjelenő konfliktusok főkét a kultúrák különbségéből adódtak, és ezeket kardforgatás és csaták helyett egyeztetéssel és önfeláldozással oldották meg – írja a The New York Times.

Így fogadtra Enyedi Ildikó, hogy Oscar-díjra jelölték a Testről és lélekrőlt: videóhttp://www.life.hu/kult/20180124-igy-fogadtra-enyedi-ildiko-hogy-oscar-dijra-jeloltek-a-testrol-es-lelekrolt.htmlEnyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét Oscar-díjra jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Így a 90. díjátadón is izgulhatunk magyar alkotásért. Enyedi Ildikó a Life.hu riporterének, Domszky Lászlónak nyilatkozott arról, hogyan fogadta ezt az örömhírt, és azt is elárulta, hogy szerinte mi a film sikerének titka. KultFotó: Mudra László - OrigoElhunyt a Teletubbies sztárja: Simon Shelton Barnes 52 éves volthttp://www.life.hu/kult/20180123-elhunyt-a-teletubbies-sztarja-simon-shelton-barnes-52-eves-volt.htmlA Tinky Winky-t alakító Simon Shelton Barnes múlt héten, szerdán halt meg. KultThinkstockMeghalt Connie Sawyer, a legidősebb hollywoodi színésznőhttp://www.life.hu/kult/20180123-meghalt-connie-sawyer-a-legidosebb-hollywoodi-szineszno.htmlNyugdíjas otthonban halt meg Connie Sawyer, aki az egyik legidősebb hollywoodi színésznő volt. Hatvan évig volt a pályán. Kult--Anna Pavlova, akit minden uralkodó imádott néznihttp://www.life.hu/kult/20180107-anna-pavlova-elete.htmlImmár 87 éve annak, hogy minden idők egyik leghíresebb balerinája, Anna Pavlova elhunyt. Uralkodók lesték a színpadon. Meghódította az egész világ szívét, pedig a sokat betegeskedő, gyenge kislányból senki nem nézte ki, hogy valaha sikerül elérni az álmát, és híres balerina lesz. Kult--Szabó Győző színpadra vitte, hogy csalta meg a nejéthttp://www.life.hu/kult/20180122-szabo-gyozo-szinpadra-vitte-hogy-csalta-meg-a-nejet.htmlSzabó Győző és Rezes Judit több mint 10 éve alkotnak egy párt, de kapcsolatukban nagyon sok volt a hullmávölgy. Szerelmük mélységeiről egy színdarabot készítettek, melyben az összes szennyest kiteregetik. KultOrigoElhunyt a világhírű magyar festőművész, Hencze Tamáshttp://www.life.hu/kult/20180122-elhunyt-a-vilaghiru-magyar-festomuvesz-hencze-tamas.html80 éves korában elhunyt Hencze Tamás Kossuth-díjas festőművész. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.