Szigorúbb lesz a borítékok átadási protokollja az Oscar-gálán

Forrás: AFP/Mark Ralston -
Oscar-gála boríték szigorítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki emlékszik a tavalyi Oscar-bakira, ami minden idők egyik legnagyobbja volt. Ezt elkerülendő a szervezők úgy döntöttek, hogy szigorítanak a borítékok átadásán.

Valószínűleg soha nem fogják elfelejteni azt, ami a tavalyi Oscar-gálán történt: sajnos az összekeveredett borítékok miatt a Kaliforniai álom című filmet hirdették ki győztesként a legjobb film kategóriában. Véletlenül ugyanis a legjobb női főszereplő nevét tartalmazó borítékot kapta meg Warren Beatty és Faye Dunaway, amely a színésznő nevét tartalmazta és a filmet, melyben játszott. A Kaliforniai álom csapata persze úszott a boldogságban, és már a köszönőbeszédeken is túlvoltak, mire kiderült, hogy igazából a Holdfényé a díj.

Warren Beatty és Faye Dunaway a tavalyi Oscar-gálán Forrás: AFP/Mark Ralston

Érthető, hogy ezt nem szeretné megismételni PricewaterhouseCooper nevű cég, mely a szavazás eredményéért és a borítékokért felel. Azért, hogy soha nem fordulhasson elő többé ilyen kavarodás, módosítottak a borítékok átadási protokollján. Először is eddig két munkatársuk volt az Oscar-gála helyszínén, ezentúl azonban egy harmadik is felügyeli majd az eseményeket az irányítóteremben. A két színpadnál lévő munkatárshoz hasonlóan neki is tudnia kell majd fejből a díjazottakat, valamint nála is ott lesznek a borítékok.

Természetesen a színpadi segítőket lecserélték, idén nem azok, akik tavaly hibáztak, bár a cég állítólag nem vált meg tőlük. A boríték átadása is változott: a díjat kihirdető sztároknak és a cég munkatársainak is meg kell erősíteniük, hogy a kategóriának megfelelő boríték van a kezükben, ezen kívül arra is megtanítják a színpadnál segítőket, hogy mit tegyenek egy esetleges hiba esetén. Tavaly ugyanis viszonylag későn sikerült reagálniuk a problémára - írja a Hollywood Reporter.

A sztárok legnagyobb égései 2017-ből: a részeg tudósítás és nagy bukás


A sztárok folyton előttünk vannak, minden lépésüket nyomon követhetjük, és bizony a kisebb-nagyobb bukásaikat is. Az idei év is meglehetősen termékeny volt, már ami az égéseket illeti: akár szándékosan, akár véletlenül történt, az internet nem felejt! Íme, 2017 legnagyobb bakijai. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.