Utolsó turnéjára indul Paul Simon

búcsú turné Paul Simon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elton John után egy másik zenészlegenda, Paul Simon is bejelentette búcsúturnéját.

A 76 éves zenész a közösségi médiában tudatta hétfőn, hogy májusban a kanadai Vancouverben kezdődő és július 15-én Londonban záruló turnéja lesz az utolsó. A Homeward Bound - The Farewell Tour elnevezésű turné koncertjeire február 8-tól kezdik meg a jegyek árusítását.

Paul Simon utolsó turnéjára készül Forrás: Sputnik/Stringer

A 12-szeres Grammy-díjas amerikai énekes és dalszövegíró azzal indokolta a színpadtól való visszavonulást, hogy a sok utazás és a családjától való gyakori távollét kimerítő számára, és elveszi a zenélés örömét. Hozzájárult döntéséhez vezető gitárosa, Vincent N'Guini halála is. Paul Simon - az egykori Simon & Garfunkel duó tagja - közölte, hogy utolsó turnéja után már csak alkalmanként vállal fellépést.

A magyar zsidó családban az Egyesült Államokban született zenész tagja a Dalszerző Hírességek Csarnokának, és mind a Simon & Garfunkel duó tagjaként, mind szólózenészként bekerült a Rock & Roll Hírességek Csarnokába is.

A múlt hónap végén a 70 éves Elton John jelentette be, hogy 2021-ben befejeződő hároméves turnéja, a Farewell Yellow Brick Road lesz az utolsó, mert a családjának akarja szentelni magát.








Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.