Elhunyt Horesnyi László Jászai Mari-díjas színművész

Forrás: Thinkstock -
Madách Színház Horesnyi László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész szakmát megrázta a gyászhír. 

"Életének 81. évében elhunyt Horesnyi László Jászai Mari-díjas színművész. Horesnyi László 1963-ban végzett a Színművészeti Főiskolán, majd a győri Kisfaludy Színház és a Szegedi Nemzeti Színház után 1969-ben szerződött a Madách Színházhoz, amelynek haláláig tagja volt. Erős, robbanékony személyiségével jelentős karakterszerepek megformálásával lett népszerű a közönség körében. Az Ádám Ottó vezette Madách Színház prózai előadásainak fontos szereplője volt: Brabantio Shakespeare Othello-jában, a Beszterce ostroma Pongrácz Kálmánja, Scserbackij herceg az Anna Kareninában, Petur Bán a Bánk bánban, Edgar a Lear királyban, Tóth Mihály A Noszty fiú esete Tóth Marival című darabban vagy Andrej Bolkonszkij herceg a Háború és békében. Több tucatnyi játékfilmben és tévéjátékban játszott a televíziózás hőskorában, különös tehetsége volt az elesett kisember vagy a gonosz antihős megformálásához. Utolsó szerepe a Madách Színházban Az Operaház Fantomjának árverési kikiáltója, amelyben majdnem haláláig színpadra lépett. Emlékét szeretettel megőrizzük" - olvasható a Madách Színház Facebook-oldalán.

Elhunyt Dennis Edwards, a The Temptations vezető énekesehttp://www.life.hu/kult/20180204-elhunyt-dennis-edwards-a-the-temptations-vezeto-enekese-74-eves-volt.htmlDennis Edward a család tájékoztatása szerint Chicagóban hunyt el - írja a BBC. A zenész 74 éves volt. Kult--Súlyos autóbalesetéről mesélt Détár Enikőhttp://www.life.hu/kult/20180203-sulyos-autobaleseterol-meselt-detar-eniko-szineszno.htmlSaját tapasztalatait is felhasználja Détár Enikő a Turay Ida Színház új előadásában, Az utolsó szerepben, ahol egy olyan színésznőt alakít, aki halálos kórral küzd.KultFotó: Polyák Attila - Origo Szerződést bontott Szigetszentmiklós önkormányzata Pintér Tibor színházávalhttp://www.life.hu/kult/20180203--szerzodest-bontott-szigetszentmiklos-onkormanyzata-pinter-tibor-szinhazava.htmlA színház tíz éve működött a városban, ám úgy tűnik, a település a továbbiakban nem szeretne állandó munkakapcsolatot a színésszel és a társulatával, így egy hónapja a kulturális bizottság jóváhagyásával megszüntették az együttműködést.KultOrigoA Dal: ezért hatódott meg az AWS énekesehttp://www.life.hu/kult/20180128-a-dal-ezert-hatodott-meg-az-aws-enekese.htmlA 2006-ban alapított magyar alternatív rock-metal, posthardcore zenekar az AWS bejutott a Dal legjobb 30 előadója közé, majd a ponttáblázat élén a középdöntőbe is. De hogy miért hatódott meg a zenekar énekese, valamint eltudná-e képzelni a kemény rockot az Eurovízió színpadán arról először a Life.hu-nak beszélt a zenekar énekese, Siklósi Örs. KultOrigoExkluzív interjú - Kern András 70 éves: a Life.hu az otthonában látogatta meghttp://www.life.hu/kult/20180128-kern-andras-szinesz-70-eves.htmlKern András 1948. január 28-án született, Budapesten. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, író, énekes, humorista, érdemes és kiváló művész a 70. születésnapja alkalmából interjút adott a Life.hu-nak. Beszélt az 56 évvel ezelőtti országos sikerekről, gyermekkorról, sztárságról, színházról, televízióról, valamint azt is elmondta, meddig látja még magát a színpadon. KultOrigoMeghalt Bradford Dillman amerikai színészhttp://www.life.hu/kult/20180120-meghalt-bradford-dillman-amerikai-szines.html87 éves korában tüdőgyulladásban meghalt Bradford Dillman. A színész összesen 140 filmben és sorozatban szerepelt, az In Love and War-ban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjjal is jutalmazták 1959-ben.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.