17 érdekesség A szabadság ötven árnyalatáról

film érdekesség mozi A szabadság ötven árnyalata
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már mozikban a mamipornó, bocsánat minden idők legsikeresebb erotikus mozirománcának harmadik része, ebből az alkalomból pedig összegyűjtöttünk egy csokor különleges információt a filmről.

1. A szürke ötven árnyalatának erősen vegyes fogadtatása után szárnyra keltek olyan hírek, hogy Jamie Dornan a folytatások főszerepét már nem vállalja el. Végül 2015 februárjában jelentette be, hogy a további két részben is ő játssza majd Christian Grey-t.

Az első rész után szárnyra kapott a pletyka, hogy Jamie Dornan nem vállalja a főszerepet a folytatásban - szerencsére nem így történt Forrás: Giphy

2. A pletykákban az is közrejátszott, hogy Jamie Dornan és a női főszereplő Dakota Johnson köztudottan eléggé ellenszenvesnek találták egymást az első rész forgatása során, és nem épp a legjobb viszonyban váltak el utána. Az új rész sajtóeseményein ezt maguk is bevallották, de szerintük ez megváltozott, mióta idővel jobban is megismerték a másikat.

3. A szabadság ötven árnyalatát egyszerre forgatták le A sötét ötven árnyalatával, azaz a most mozikba került felvételek már közel kétévesek.

4. A dupla forgatásnak köszönhetően előfordult olyan, hogy egy adott helyszínen hol a második, hol a harmadik részből vettek fel egymás után jeleneteket.

5.

Jamie Dornan számára nem okozott gondot a dupla forgatás Forrás: Youtube

6. A tévésorozatokban még sosem szerepelt Dakota Johnson viszont megküzdött ezzel az ide-oda ugrálással, saját bevallása szerint zavarta a koncentrációban és átélésben.

7. Abból a szempontból viszont örült a színésznő ennek a módszernek, hogy így nem látszik rajta semmilyen öregedés, aminek a jeleit ő az eltelt egyetlen év alatt is látványosnak tartja.

8. Ha már korproblémák: a sztori szerint Christian Grey 27 éves az utolsó regény eseményei idején, míg Jamie Dornan 34 volt a forgatás idején.

9. James Foley rendező szerint viszont a költséghatékonyabb egyszerre forgatás ellenére is sikerült megoldani, hogy A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata két különböző stílusú film legyen.

James Foley rendező szerint sikerült megoldani, hogy a két film a dupla forgatás ellenére is különböző stílusú legyen Forrás: Youtube

10. Ám még így is 55 millió dollárra rúgott végül csak külön a harmadik film költségvetése is.

11. Néhány belső jelenethez a híres kanadai énekesnő-dalszerző Sarah McLachlan („Angel", „I Will Remember You") a saját lakását adta kölcsön a filmeseknek.

12. Az egyik legutolsó forgatási helyszín Nizza volt: itt épp akkor tartózkodott a stáb, amikor 2016 nyarán a szörnyű, teherautóval tömegbe hajtós terrortámadás történt. Szerencsére a film stábjából senki sem sérült meg a terrortámadásban.

13. Gia Matteo karakterének megteremtéséhez Arielle Kebbel színésznő maga találta ki azt a vörös körömdizájnt, ami szerinte leginkább kifejezi a figura provokatív eleganciáját.

Gia Matteo karakterének megteremtéséhez Arielle Kebbel színésznő maga találta ki azt a vörös körömdizájnt Forrás: Youtube

14. Ez Dakota Johnson negyedik olyan filmje, ami épp Valentin-napon kerül a mozikba. Az előző három: Szex és haverok, Hogyan legyünk szinglik, és A sötét ötven árnyalata. Olyanból pedig a második, amiben Dakota Johnson női főszereplő, a zenéjében pedig közreműködik Hailee Steinfeld (Tökéletes hang 2-3., A félszemű). Az első ilyen a Hogyan legyünk szinglik volt.

15. Zeneileg az új filmben Jamie Dornan is közreműködik egy gitáron előadott dallal. A színésztől civilben sem áll távol a zenélés, hiszen a Sons of Jim nevű folkegyüttes énekese.

16. A trilógia első része 571, a második filmje 378 millió dolláros bevételt ért el világszerte. A szabadság ötven árnyalata esetében még nyilván nem tudhatjuk, mennyire lesz sikeres anyagilag, de a nyitóhétvége közel 40 millió dollárja, és az azóta elért 136 millió azt mutatja, hogy ennek csak a mértéke kérdéses.

Valószínűleg a film harmadik része is hatalmas anyagi siker lesz Forrás: Universal Pictures

17. A magyar mozinézők az első két részhez hasonlóan az új filmre is tódultak: közel 100 ezren nézték meg, rögtön a premier utáni első hétvégén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.