Elhunyt Halmágyi Sándor dalszövegíró, Máté Péternek és Zalatnay Saroltának is írt dalokat

Korda György halál Zalatnay Sarolta Máté Péter Halmágyi Sándor öregség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
89 évesen hunyt el szedán Halmágyi Sándor dalszövegíró, építész, aki többek között Korda Györgynek, Máté Péternek és Zalatnay Saroltának is írt slágereket.

Az MTI információi szerint szerdán életének 89. évében elhunyt Halmágyi Sándor építész, dalszövegíró. Tervezői munkájához olyan épületek is tartoznak, mint a Margitszigeti Nagyszálló.

Halmágyi 1929-ben született, építészdiplomát szerzett, majd az Állami Építéstudományi Tervező Irodánál dolgozott. Pályája akkor fordult nagyot, amikor a hatvanas években megismerkedett Deák Tamás zeneszerzővel. Ezután nem sokkal megszületett első dalszövege Korda György Nem vagyok ideges című dalához. Ő írta például a Táncdalfesztiválon ismertté vált, Zalatnay Sarolta által énekelt Hol jár az eszem című slágert is.

Halmágyi Sándor 89 éves volt Forrás: Pixabay.com

A szintén legendás Máté Péterrel is dolgozott, az athéni dalfesztiválról közönségdíjat hoztak haza a Miért félsz, míg engem látsz? című dallal 1969-ben. Olyan énekesekkel dolgozott még együtt mint Koós János, Karda Bea, Harangozó Teri vagy épp Ambrus Kiry vagy Aradszky László.

Kökény Attila sikernek érzi, hogy eddig eljutott A Dalban, reméli, hogy új stílust mutatotthttp://www.life.hu/kult/20180223-kokeny-attila-sikernek-erzi-hogy-eddig-eljutott-a-dalban-remeli-hogy-uj-stilust-mutatott.htmlKökény Attila nemrég A Dal című zenei versenyen vett részt, amely az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előszobája. Az énekes a produkció alatt átélt élményeiről és reményeiről mesélt. Habár a döntőbe végül nem jutottak be, reméli, hogy kaput nyitottak egy új stílusnak, hiszen az előadott, és a zsűri által is nagyra értékelt dal kilógott a műsor többi szerzeményének sorából. KultOrigoElhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészhttp://www.life.hu/kult/20180222-elhunyt-tahi-toth-laszlo-kossuth-es-jaszai-mari-dijas-szinmuvesz.htmlHosszú betegség után elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. Otthonában történt a tragédia. Kult--Hosszú betegség után elhunyt Sárdi Anna újságíró, szerkesztőhttp://www.life.hu/kult/20180222-hosszu-betegseg-utan-elhunyt-sardi-anna-ujsagiro-szerkeszto.html74 éves korában elhunyt Sárdi Anna újságíró, szerkesztő. Kult--Németh Kristóf hűségről és hűtlenségről beszélt http://www.life.hu/kult/20180222-nemeth-kristof-husegrol-es-hutlensegrol-beszelt-domszky-laszlonak.htmlNémeth Kristóf a Life.hu-nak arról beszélt, miért érdemes hűségesnek lenni, és ő kihez és mennyire hűséges. KultFotó: Mudra László - OrigoÉletének 76. évében meghalt Csörsz István, magyar íróhttp://www.life.hu/kult/20180220-eletenek-76-eveben-meghalt-csorsz-istvan-magyar-iro.htmlRengetegen gyászolják az ismert magyar írót, Csörsz Istvánt, aki tragikus hirtelenséggel, életének 76. évében távozott. Kult--19 érdekesség a Valami Amerika-filmekrőlhttp://www.life.hu/kult/20180219-erdekessegek-a-valami-amerika-filmekrol.htmlMár játsszák a mozik a nagysikerű hazai vígjáték-trilógia utolsó részét, a Valami Amerika 3. premierje és a Várnai tesóktól való végső búcsú kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet mindhárom filmről. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.