Kökény Attila sikernek érzi, hogy eddig eljutott A Dalban, reméli, hogy új stílust mutatott

2018.02.23. 10:17

Kökény Attila nemrég A Dal című zenei versenyen vett részt, amely az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előszobája. Az énekes a produkció alatt átélt élményeiről és reményeiről mesélt. Habár a döntőbe végül nem jutottak be, reméli, hogy kaput nyitottak egy új stílusnak, hiszen az előadott, és a zsűri által is nagyra értékelt dal kilógott a műsor többi szerzeményének sorából.

Kökény Attila régóta meghatározó pontja a magyar zenei életnek. Több tehetségkutatóban is kipróbálta magát és otthonosan mozog többféle zenei stílusban is. Az Dal 2018-ban való szereplése kapcsán csütörtökön a Sláger TV Híradójának vendége lesz, ahol elmeséli a megmérettetés alatt szerzett tapasztalatait és élményeit.

Kökény Attila jól érezte magát a verseny alattForrás: Good PR Solution

Habár Kökény Attila, Szőke Nikoletta és Szakcsi Lakatos Róbert triója végül nem jutott be a döntőbe, az énekes nagyon bizakodó, hiszen sikerült megmutatni a műsor által egy nem túl populáris stílusú dalt a szélesebb közönségnek is. „Valójában a tudtunkon kívül kerültünk be a jelentkezők közé, a szerző a Sláger menedzsmenttel közösen küldte be a dalt, így hatalmas meglepetés volt számunkra, mikor kiderült, hogy bejutottunk a legjobbak közé. Nagyon örülök neki, hogy így alakult, az egész műsor alatt igazán jól éreztük magunkat. Az Életre kel kifejezetten jól sikerült szerzemény mi pedig az előadásunkkal igyekeztünk belőle a legtöbbet kihozni. Újdonságot jelentett számunkra, hogy ebben a műsorban nem az előadók személye az elsődleges, hanem tényleg a dalok versenyeznek. Sok ismerőssel találkoztunk a próbák és az előadások alatt, ott volt Tolvai Reni, Király Viktor vagy Vastag Tomi is. Jó volt őket újra látni és azzal, hogy ilyen remek csapat gyűlt össze alap volt a jó hangulat a próbák és az élő adás alatt is" – mondta Kökény.

„Eleinte azt sem gondoltuk, hogy bejutunk az elődöntőbe, hiszen ez elsősorban egy popzenei műsor, a mi dalunk pedig a jazz-ből merít, és arra építkezik. Hatalmas lehetőség és szuper élmény volt megmutatni a szélesebb közönségnek is a szerzeményt. Remélem, hogy ezzel kaput nyitottunk a stílusnak."

Kökény AttilaSzőke AttilaSzakcsi Lakatos RóbertversenyénekA DalzeneEurovíziós Dalfesztivál