Stohl András ma 51 éves, színpadon, filmekben és műsorvezetőként is megállja a helyét

színész Stohl András születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stohl András, a sokak által csak Buciként emlegetett színész ma ünnepli 51. születésnapját. A Katona József Színházban kezdte pályáját, azóta is a színpadon és a kemerák előtt tölti mindennapjait, pedig kisfiúkorában még zoológus szeretett volna lenni.

A ma 51 éves Stohl András a főiskola után a Katona József Színházban kezdte pályáját, számos szerepben láthatták a színházkedvelők, megformálta például Macbeth-et és Kukorica Jancsit is. Tavaly, ugyankcsak születésnapján, az Origonak adott interjújában azt mondta: édesapja gyakran vitte magával vadászni, így zoológus szeretett volna lenni, de a Petrocelli című sorozat nyomán a jogi pálya is foglalkoztatta. Mégis a színészet lett a hivatása.

Jelenleg rajongói a színházon kívül például a Válótársak című sorozatban, a Piramis című vetélkedőben vagy épp a most a mozikban futó Valami Amerika 3. című filmben láthatják.

Stohl Adnrás Koppány szerepében az Istán, a király című rockoperában Szegeden Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Számos díjjal kitüntették munkáját, kapott például Jászai Mari-díjat, Hededűs Gyula-emlékgyűrűt és a Színikritikusok díját is magáénak tudhatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.