Stohl András ma 51 éves, színpadon, filmekben és műsorvezetőként is megállja a helyét

2018.02.23. 18:45

Stohl András, a sokak által csak Buciként emlegetett színész ma ünnepli 51. születésnapját. A Katona József Színházban kezdte pályáját, azóta is a színpadon és a kemerák előtt tölti mindennapjait, pedig kisfiúkorában még zoológus szeretett volna lenni.

A ma 51 éves Stohl András a főiskola után a Katona József Színházban kezdte pályáját, számos szerepben láthatták a színházkedvelők, megformálta például Macbeth-et és Kukorica Jancsit is. Tavaly, ugyankcsak születésnapján, az Origonak adott interjújában azt mondta: édesapja gyakran vitte magával vadászni, így zoológus szeretett volna lenni, de a Petrocelli című sorozat nyomán a jogi pálya is foglalkoztatta. Mégis a színészet lett a hivatása.

Jelenleg rajongói a színházon kívül például a Válótársak című sorozatban, a Piramis című vetélkedőben vagy épp a most a mozikban futó Valami Amerika 3. című filmben láthatják.

Stohl Adnrás Koppány szerepében az Istán, a király című rockoperában SzegedenForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Számos díjjal kitüntették munkáját, kapott például Jászai Mari-díjat, Hededűs Gyula-emlékgyűrűt és a Színikritikusok díját is magáénak tudhatja.

Stohl Andrásszületésnapszínész