Történelmi és kortárs női példaképekről mintázta új babáit a Mattel

baba Barbie baba példakép játék Barbie gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sportolók, művészek és felfedzők is vannak azok között a kortárs és történelmi női példaképek között, akikről legújabb Barbie babáit mintázta a Mattel. 

A legtöbb kislány akar Barbie babát, és sokan közülük kapnak is a szüleiktől, de több édesanya aggódik amiatt, hogy tökéletes Barbie-szerű testet tartják majd példaképnek gyeremekeik. Az MTI cikke szerint a Barbie-gyártó Mattel az új babák elkészítése előtt világszerte 8 ezer édesanyát kérdezett meg, és 86 százalékuk mondta, hogy aggódik azok miatt a példaképek miatt, amilyeneket lányaiknak mutatnak.

A héten azonban megjelent két új Barbie-sorozat sorozat, amely olyan női példaképeket állít a gyerekek elé, akikre bátorságukért és teljesítményükért is felnézhetnek. Köztük van például Martyna Wojciechowska újságíró, Ibtihaj Muhammad vívó, Yuan Yuan Tan balerina és Frida Kahlo művész is.

Forrás: Getty Images, Mattelhttp://www.life.hu/kult/galeria/20180310-tortenelmi-es-kortars-noi-peldakepekrol-mintazta-uj-babait-a-mattel.htmlmiddleon1024512
Fejfájást, levertséget okozhat a hirtelen jó időhttp://www.life.hu/news/20180309-fejfajast-levertseget-okozhat-a-hirtelen-jo-ido.htmlItt a tavasz, de nem mindenki örülhet az enyhe időnek, a hirtelen meleg ugyanis könnyen előidézhet migrént, fejfájást. NewsOrigoÉlőben közvetítette egy indonéz nő, ahogy főnöke megverte őt: videóhttp://www.life.hu/news/20180309-mar-tobb-mint-1-millioan-lattak-azt-a-videot-amelyen-egy-indoneziai-no-kozvetiti-ahogy-fonoke.htmlHónapok óta bántalmazta kínai főnöke azt az indonéz szobalányt, aki megelégelte a sorozatos erőszakot, és élőben követítette, ahogy felettese durván szidalmazza, majd pofozni kezdi. NewsOrigoHalálos baleset volt az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalánhttp://www.life.hu/news/20180309-halalos-baleset-volt-az-m5-os-autopalya-szeged-fele-vezeto-oldalan.htmlSzörnyű baleset történt az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán: halálos áldozata is van a karambolnak. NewsOrigoJonBenét Ramsey gyermek szépségkirálynő 1996-ban halt meg, a nyomozás még tarthttp://www.life.hu/news/20180308-jonbenet-ramsey-gyermek-szepsegkiralyno-1996-ban-halt-meg-a-nyomozas-meg-tart.htmlJonBenét Ramsey-t 6 éves korában ölték meg 1996-ban. A gyermek szépségversenyeket sorra nyerő lány gyilkosait még mindig nem találták meg. Édesapja, aki maga is gyanúsított volt, egy magánnyomozó segítségével most új bizonyítékokra bukkant. NewsOrigoSérülés nyomai nem látszottak azon a 150 kilós halon, amelyet kivetett a víz Queensland állambanhttp://www.life.hu/news/20180308-serules-nyomai-nem-latszottak-azok-a-150-kilos-halon-amelyet-kivetett-a-viz-queensland-allamban.htmlElképesztő méretekkel rendelkező halat vetett partra a víz az ausztráliai Queensland államban. Az állat súlya a 150 kilogrammot is elérheti. NewsOrigoAz időutazó férfi állítja, a CIA titkolózikhttp://www.life.hu/news/20180308-az-idoutazo-ferfi-allitja-a-cia-titkolozik.htmlEgy férfi állítja, a CIA rendelkezik időutazó technológiával, ő maga már ki is próbálta a szerkezetet. A szervezet azonban titkolózik. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.