Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről újabb elismerést kapott

játékfilm Enyedi Ildikó kultúra díj elismerés Magyar Filmdíj Testről és lélekről
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kincsem közönségdíjat, a Testről és lélekről pedig a legjobb játékfilm díját kapta meg a 3. Magyar Filmdíj gálaestjén. 23 kategóriában díjazták a legjobbakat. 

Bár az Oscar-díjat nem kapta meg az Enyedi Ildikó rendezte Testről és lélekről, de a 3. Magyar Filmdíj gálaestjén bezsebelhette a legjobb magyar játékfilmnek járó elismerést vasárnap este a Vígszínházban. A díjat a rendező távollétében a stáb vehette át - írja az MTI nyomán a Blikk. Emellett Enyedi Ildikó még elnyerte a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járó elismerést is. A legjobb játékfilmes főszereplőnek járó díjat pedig Borbély Alexandra kapta szintén ezért a filmért. A legjobb férfi főszereplő Rudolf Péter lett az 1945 című filmben nyújtott alakításáért.

Enyedi Ildikó az Arany Medve-díjjal Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Maurizio Gambarini

Összesen 23 kategóriában hirdettek győztest a gálaesten. Így a közönségdíjat a Herendi Gábor rendezte Kincsem kapta, a legjobb tévéfilmért járó díjat pedig Farkas Péter vihette haza az Árulókért. A zsűri a tévéfilmes kategóriában a legjobb női főszereplőnek Sztarenki Dórát találta, a férfiak között pedig Hegedűs D. Gézának adtak elismerést. Rajtuk kívül díjazták még többek között a legjobb operatőrt, a legjobb dokumentumfilmet és a legjobb forgatókönyv írókat is.

A Magyar Filmakadémia Egyesület február 11-én hozta nyilvánosságra, hogy a tagok titkos szavazásának eredményeként a 4. Magyar Filmhéten bemutatott filmek közül 23 kategóriában melyik 5-5 alkotást és alkotót jelölik a 3. Magyar Filmdíjra. A legtöbb szavazatot kapott 5-5 alkotás és alkotó közül az akadémiai tagok újabb titkos szavazással döntöttek a nyertesekről. A közönségdíjra a nézők a filmhét honlapján voksolhattak - írta a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.