Programajánló: április közepe

Forrás: Shutterstock -
sakura fesztivál véradás április programajánló cseresznyevirág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április második hétvégéjén sem fogunk unatkozni. Erre garancia az a számos program, ami országszerte várja a kikapcsolódni vágyókat: biztos jól fogod érezni magadat a Tavaszi Etyeki Pikniken, de szuper és szemet gyönyörködtető programnak ígérkezik az ELTE Füvészkertben megrendezett Sakura ünnep, a vidám denevérnapokon való részvétellel pedig még jót is tehetsz. 

Tavaszi Etyeki Piknik

Tavaszi ízekkel vár a Gasztrosétány! Kiváló etyeki és vendégborászok, helyi kertek kincsei, házias ételek, kulturális programok, kézműves vásár.

Időpont: 2018. április 14-15.
Helyszín: Újhegy, Szépvölgy

Tavaszi Etyeki Piknik Forrás: etyekipiknik.hu

Sebességfesztivál

Nemcsak nemzetközi, hanem hazai szinten is megkezdődik az autósportszezon. Itt a tavasz, ennek pedig mi sem lehetne egyértelműbb jele, mint a szabadtéri autós rendezvények szezonjának elindulása. Köztük is a legnagyobb benzingőzös esemény, a tököli Sebesség Fesztivál. Az ország első nagyszabású családi motorsporthétvégéjének alapját 2011-es indulása óta a színvonalas drift- gyorsulás kombója biztosítja. Ehhez az évek során sorban érkeztek a különböző kísérőprogramok és autós találkozók, melyek közül a két legaktívabb hazai tábort sikerül évről évre megmozdítania a szervezőknek. Belépőjegy: 3000 forint/fő.

Időpont: 2018. április 14-15.
Helyszín: Tököl, repülőtér

Sebesség fesztivál Tökölön Fotó: Sacko98 Photography

Sakura Ünnep

Az ELTE Füvészkertben többéves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa-virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Időpont: 2018. április 14-15.
Helyszín: Budapest, Füvészkert

Sakura ünnep - japán cseresznyefa-virágzás a Füvészkertben Forrás: Shutterstock

Vidám denevérnapok

A szervezők szeretnék a lakosság figyelmét a véradás fontosságára felhívni, ezért egy hatalmas véradós bulit szerveznek. A véradókat megvendégelik egy pár virslire és egy pohár sörre vagy üdítőre.
Ezenkívül lesznek zenei és gyerekprogramok, szabadulószoba és még sok minden más.

Időpont: 2018. április 20-22.
Helyszín: Esztergom, Széchenyi tér

Oláh Gergő is fellép a Vidám denevérnapokon Forrás: Facebook/Oláh Gergő Hivatalos Oldala

Pálinkaverseny és -fesztivál

Gyulán immár 19. alkalommal kerül megrendezésre a Gyulai Pálinkafesztivál, ahol négy napon át a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. Pálinkaverseny, kóstolók, és ezek mellett fergeteges koncertek várják a látogatókat: Magna Cum Laude, Antovszki Band, Kis Grofó, Sztojka Tibi, Szabó Balázs Bandája, P. Mobil, Oszvald Marika operettshow, Neoton Família Sztárjai. Napijegy: 1200 forint/fő, a négynapos bérlet ára: 4190 forint/fő.

Időpont: 2018. április 27-30.
Helyszín: Gyula, Várkert

19. alkalommal kerül megrendezésre a Gyulai Pálinkafesztivál Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.