60 éves lett a szexszimbólum filmsztár: Michelle Pfeiffer legfontosabb szerepei

film Michelle Pfeiffer mozi születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 29-én ünnepli hatvanadik születésnapját a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik első számú hollywoodi női sztárja és szépségideálja, a porcelánbőrű és igéző kisugárzású Michelle Pfeiffer. Az utóbbi években új típusú szerepekben magát újra kitaláló színésznőt a legemlékezetesebb filmjeivel ünnepeljük.

A sebhelyesarcú (1983)

A világ Al Pacino barátnőjeként ismerte meg Michelle Pfeiffert: neki simán elhittük, hogy első ránézésre egy életre beleszeret a durva lelkű gengszter, és később a kokainban gazdag házastársi mindennapjaik is igencsak erősek voltak.

Veszedelmes viszonyok (1988)

A szerelmi intrikákkal teli kosztümös klasszikusban Michelle Pfeiffer játszotta azt az erényes feleséget, akire John Malkovich csábítója kiveti a hálóját – amibe végül maga is belegabalyodik. Pfeiffer alakítása pedig mindezért élete első Oscar-jelölést érte.

Azok a csodálatos Baker fiúk (1989)

A második Oscar-jelölés aztán rögtön egy évvel később érkezett: nem csak az énektudását csillogtatta meg ebben a különleges zenés filmben, de még egyszerre két Bridges (Jeff és Beau) vágyának tárgya is volt.

Batman visszatér (1992)

Sokan felvették azóta a Macskanő tapadós fekete ruciját, de senkinek nem állt olyan jól, mint Michelle Pfeiffernek – ráadásul meggyőző volt nem csak szuperhősként, de szétcsúszott életű hétköznapi emberként is a filmben.

Az ártatlanság kora (1993)

A kosztümös filmek mindig is jól álltak Michelle Pfeiffernek: a klasszikus szépsége ezekben különösen ragyoghatott, és ahhoz is nagyon értett, hogy fegyelmezett külső és viselkedés mögött mutassa meg apró gesztusokkal a feszítő érzelmeket. Ebben a filmben ráadásul olyan alkotók partnereként, mint Martin Scorsese és Daniel Day-Lewis.

Veszélyes kölykök (1995)

Az egyik betétdala (Coolio: Gangsta's Paradise) talán még ismertebbé vált, mint maga a film, pedig Michelle Pfeiffer nagyot játszott a katonából tanárnővé lett, gettókölyköket felemelni próbáló hétköznapi hős szerepében.

Csillagpor (2007)

A kétezres évek elején Michelle Pfeiffer egy hosszabb szünetet tartott a karrierjében, és utána új típusú szerepekben tért vissza: a legtöbször már nem ő a főhős, de mindig különleges és erős nőket alakít, gyakran gonoszokat is. A Csillagporban például ősöreg boszorkányt, aki egy csillag fényére vadászik, de mindenképp említést érdemel a Hajlakkban, az Éjsötét árnyékban, vagy a Gyilkosság az Orient Expresszen című moziban nyújtott teljesítménye is. Legközelebb pedig a legújabb trendnek megfelelően szuperhősfilmben láthatjuk majd: ő lesz az eredeti Darázs (Hangya és Darázs).

5 furcsa és érthetetlen világrekordhttp://www.life.hu/kult/20180425-5-furcsa-es-erthetetlen-vilagrekord-guinness-rekord.htmlRekordot dönteni mindig jó érzés. Elsőként meg kell találni azt, amiben kimagasló teljesítményre tehetünk szert, ezáltal képessé válhatunk az adott területen felállítani, megdönteni egy rekordot. Kult--Meghalt a legendás brit filmrendező, Michael Andersonhttp://www.life.hu/kult/20180429-meghalt-a-legendas-brit-filmrendezo-michael-anderson-98-eves-volt.htmlMichael Anderson brit rendező szerdán hunyt el a kanadai Vancouverben, de a hírt csak most jelentette be a családja. 98 éves volt. Kult--Elhunyt Tóth Zoltán Jászai Mari-díjas színművészhttp://www.life.hu/kult/20180428-elhunyt-toth-zoltan-jaszai-maridijas-szinmuvesz.htmlÉletének 58. évében elhunyt Tóth Zoltán Jászai Mari-díjas színművész - közölte a Pinceszínház pénteken este az MTI-vel. KultThinkstockAmikor az otthonod támad rád: a legfélelmetesebb kísértetházas filmekhttp://www.life.hu/kult/20180420-a-legfelelmetesebb-kisertethazas-filmek.htmlA napokban került a hazai mozikba a Ghostland – A rettegés háza című horror, amely egy nagyon közismert, nagyon jellegzetes eszközökkel dolgozó zsáner új darabja: a kísértetházas filmeké. Ebből az alkalomból listára gyűjtöttük a legnevesebb elődeit, és megnéztük: melyik mit tett hozzá a műfajhoz? KultOrigoAvicii utolsó slágere: Friend Of Minehttp://www.life.hu/kult/20180421-avicii-utolso-slagere-friend-of-mine.htmlMár közel 8 és fél millióan látták a tegnap elhunyt Avicii utolsó dalának videóklipjét a YouTube-on. Kult--Elhunyt a Los Angeles Galaxy 13 éves focistája, Tommy Markhttp://www.life.hu/kult/20180421-elhunyt-a-los-angeles-galaxy-13-eves-focistaja-tommy-mark.htmlElhunyt Tommy Mark, az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban szereplő Los Angeles Galaxy csapatának 13 éves játékosa. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.