Őrült májusi ünnepek - Szavazz a legjobbra!

Star Wars törülköző május Galaxis útikalauz stopposoknak jeles napok ünnepek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május mindenki fejében úgy él, mint az anyák és a gyermekek ünnepének hónapja, de gyakran esik a pünkösd is az év ötödik havára. Ám ez a hónap tartogat több más jeles napot is a tarsolyában, melyek egy része furcsa, mások viszont szimplán csak érthetetlenek.

Nemzetközi Star Wars-nap – május 4.

A Csillagok háborúja-rajongók 2011-ben rendezték meg először ezt az ünnepet Torontóban, többek közt filmvetítéssel és jelmezversennyel. Ma csekkold a #NationalStarWarsDay posztokat.

Nemzetközi Star Wars-nap – május 4. Forrás: Shutterstock

Ékezetes betűk világnapja – május 4.

Az ékezet nélküliekre senki sem gondolt? A magas és mély magánhangzókról, valamint a zöngés és zöngétlenek mássalhangzókról pedig már nem is szólva... Arról egyébként nem találtunk hiteles forrást, hogy miként is illik ünnepelni ezt a napot.

Nemzetközi kókuszkrémes pite-nap – május 8.

Bár nemzetköziként van feltüntetve, ezt igazán csak az Egyesült Államokban ünneplik. Eredete sajnos nem ismert, de egy finom krémes süteményre mindig vevők vagyunk.

Nemzetközi kókuszkrémes pite-nap – május 8. Forrás: Shutterstock

Alkonyzóna-nap – május 11.

Ez a sorozat a legnagyobb népszerűségre hazájában tett szert, de itthon is sokan imádták. Amerika lakosságának nagy részét épp az Alkonyzóna epizódjai ismertették meg a science fiction fogalmával. Minden rész egyfajta különálló novellaként működött, melybe remekül vegyítették a fantasy, sci-fi és a horror elemeit. A rajongók ezen a napon csak az Alkonyzóná-val foglalkoznak: általában összegyűlnek, és megnézik kedvenc részeiket.

Törülközőnap – május 25.

Ezen a napon a rajongók Douglas Adams angol sci-fi író emléke előtt tisztelegnek, méghozzá nem is akárhogyan: bárhová is mennek aznap, a törülközőjüket viszik magukkal. Ennek oka a Galaxis útikalauz stopposoknak című kultuszkönyvben keresendő, hiszen ez a leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet egy csillagközi stoppos.

Törülközőnap – május 25. Forrás: Shutterstock

Erről a kettőről – amennyiben tavaly nem jegyezted fel időben a naptáradba – már lecsúsztál, de legalább lesz időd felkészülni rájuk:

Nadrág nélküli világnap – május 1.

Ezt a hölgyek egyszerűen meg tudják oldani, a férfiak azonban csak nagyfokú kreativitással, bevállalóssággal képesek abszolválni. De az is lehet, hogy jövőre egyszerűen otthon maradnak, és egy lepedővel ölelik körbe magukat.

Fogj meg egy női mellet világnap – május 3.

Természetesen senkit sem buzdítanak kényszerítésre vagy erőszakra, így hát szóljon ez a hölgyeknek, akik egyszerre kettőt is meg tudnak markolni, akár utólag is.

Szerinted melyik a legőrültebb?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.