Nem Viktória királynő volt az első, aki fehéret viselt esküvőjén

Forrás: Getty Images -
esküvő menyasszonyi ruha Meghan Markle menyasszony Fehér Viktória királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A romantikus szerelem és a tisztaság szimbólumává vált a fehér menyasszonyi ruha. Kevesen tudják azonban, hogy mikor és hol kezdték viselni. Egy történész most lerántotta a leplet a titokról. 

A Daily Star Geraldine Roberts történészt kérdezte arról, hogy mikor kezdtek a menyasszonyok fehér ruhát viselni esküvőjükön, amely ma már a romantikus szerelem és a tisztaság szimbólumává vált.

A szakember szerint a legtöbben úgy gondolják, hogy Viktória királynő volt az eslő, aki fehéret viselt a nagy napon, amikor 1840-ben hozzáment Albert herceghez. Ám a történész másképp tudja: szerinte az első nő az 1789-ben született brit arisztokrata, Catherine Tylney-Long volt.

A királyi esküvőknek is elengedhetetlen kelléke a fehér ruha Forrás: Getty Images

Olyan párt választott magának, aki nem rendelkezett nemesi felmenőkkel, így frigyüket pletykák övezték, az esküvő minden egyes részletéről beszámoltak a korabeli lapok. Ő döntött először úgy, hogy fehér ruhát választ, ezzel pedig divatot teremtett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.