Félelmetes drogkartellek a mozivásznon: 7 emlékezetes film

film drog Pablo Escobar mozi drogkartell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén nyáron két olyan film is érkezik a hazai mozikba, amelyek a latin-amerikai drogbandák kegyetlen világába visznek el minket: az egyik a mai Mexikóba, a másik a nyolcvanas évek Kolumbiájába. A Sicario 2. – A zsoldos és az Escobar kapcsán listára gyűjtöttük a legjobb filmeket a témában.

Traffic (2000)

Steven Soderberghnek rendezői, Benicio Del Torónak mellékszereplői Oscart hozott ez a több szálon futó kőkemény dráma, melynek szereplőit az amerikai-mexikói határon zajló drogháború köti össze. Egy bíró, egy drogfüggő tinilány, két terepen dolgozó szövetségi ügynök, egy mexikói rendőr és egy gengszterfőnök-feleség életútjai fonódnak egymásba szétválaszthatatlan módon.

Betépve (2001)

Pablo Escobar úgy tudott a világ legnagyobb drogbárója és leggazdagabb embere lenni a hetvenes-nyolcvanas években, hogy voltak emberei, akik Amerikában intézték neki a kokainpiac kiépítését. Az egyikük élettörténetét vitte filmre a Betépve, Johnny Depp és Penélope Cruz közreműködésével, sok vicces részlettel, de annál szomorúbb végkifejlettel.

Vadállatok (2012)

Ha túl nagyra nő a drogbizniszed, megjelenik nálad a kartell: ezt kénytelen megtapasztalni három, egymással sajátos szerelmi felállásban élő fiatal Los Angelesben. De ők megpróbálnak szembeszállni, amit nagyon nem kéne.

Heli (2013)

A drogkartellek világa alulnézetből és a mindennapokban: a szegény mexikói faluban elég egyetlen, gyermeki szerelemből elkövetett ballépés, hogy szörnyű kegyetlenség lépjen be mindenkinek az életébe, akinek kicsit is köze van egy eltűnt kokainpakkhoz.

Sicario – A bérgyilkos (2015)

Nem véletlenül szentelünk neki cikket, és várjuk a Sicario második részét: az első az utóbbi évek egyik legerősebb mozija volt, zsigeri és brutális. Különösen a mellékkarakter-bérgyilkos figurája, aki az új filmben már főszerepet játszik. Benicio Del Toro akár egy újabb drogfilmért kaphat Oscart...

Barry Seal: A beszállító (2017)

Tom Cruise alakításában szintén egy Pablo Escobarhoz köthető, valódi amerikai élettörténet költözött a filmvászonra tavaly: a főhőse pilótaként egyszerre kémkedett a CIA-nak, és szállított drogot a kolumbiai kartellnek. Ugye mindenki érzi, hogy ennek nem lehetett jó vége?

Escobar (2018)

Egyetlen drogbáró sem jelent meg annyiszor mozgóképen, mint Pablo Escobar, és ennek meg is van az oka: senki sem volt nála nagyobb drogbáró a történelem során. Az új, a hazai mozikba július végén érkező filmben Javier Bardem játssza őt, a középpontban pedig a szerelmi viszonya áll egy kolumbiai műsorvezetőnővel. Akit Penélope Cruz, Javier Bardem felesége alakít...

Jöjjenek a pasik helyett a csajok: 7 nemcserés filmfeldogozás http://www.life.hu/kult/20180625-nemcseres-filmfeldolgozasok-a-filmvasznon.htmlMár játsszák a hazai mozik az Ocean's 8 című filmet, amiben a korábbi Ocean's-trilógia emlékezetes pasicsapatának szélhámoskodásait ezúttal nők hajtják végre. Hollywoodban korábban is elő-előfordultak nemcserés feldolgozások, az utóbbi időben viszont kimondott trend lett belőle – a leghíresebb eseteket gyűjtöttük össze. KultOrigo19 érdekesség a Jurassic World: Bukott birodalomrólhttp://www.life.hu/kult/20180620-erdekessegek-a-jurassic-world-bukott-birodalom-filmrol.htmlMár most látszik, hogy sorrendben a hatodik Jurassic-film is óriási siker lesz: láthatóan a világ mozinézői még mindig imádnak rettegni a dinoszauruszoktól. A hazai mozikban június 7-e óta látható Jurassic World: Bukott birodalom kapcsán összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt. KultOrigo5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod júniusbanhttp://www.life.hu/kult/20180620-ot-mozifilm-es-tevesorozat-amit-juniusban-latnod-kell.htmlÚj sorozatunkban minden hónap kapcsán összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát június ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo19 érdekesség a Solo: Egy Star Wars-történetrőlhttp://www.life.hu/kult/20180528-erdekessegek-a-solo-egy-star-warstortenetrol.htmlMár mozikban az idei év egyik legjobban várt filmje, a Csillagok háborúja-filmek legújabb darabja, a széria egyik legkedveltebb hőse, Han Solo fiatalkorát bemutató Solo: Egy Star Wars-történet. A premierhez kapcsolódva összegyűjtöttünk a filmről egy nagy csokornyi különleges információt. KultOrigoEgy szót se: a filmvászon legemlékezetesebb néma hőseihttp://www.life.hu/kult/20180525-a-filmvaszon-legemlekezetesebb-nema-hosei.htmlMájus eleje óta játsszák a hazai mozik a Hang nélkül című filmet, amelynek szereplői egy olyan világban kénytelenek túlélni, ahol a legkisebb zaj hatására is félelmetes szörnyek törnek rájuk. A kényszerű némaságban élő főhősök apropóján pedig listára gyűjtöttük a (hangos) filmtörténet leghíresebb szótlanjait. KultOrigo65 éves lett a legsármosabb James Bond: Pierce Brosnan legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180515-65-eves-lett-pierce-brosnan-legismertebb-filmejei-ezek.htmlA mai napon ünnepli 65. születésnapját őfelsége egykori titkosügynöke, a sármos ír szívtipró, Pierce Brosnan, aki azért James Bondon kívül is tekintélyes filmes karriert mondhat magáénak: videós összeállításunk a bizonyíték! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.