5+1 időutazó film és sorozat, ami segít kilépni a mindennapi körforgásból

időutazás film tévé mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha te is úgy érzed, hogy most azonnal bezárnád magad mögött az ajtót, és elmennél? Mindent megadnál egy kis kikapcsolódásért, legszívesebben elutaznál a hegyekbe vagy a tengerpartra, de akár más korokba is, a lényeg, hogy messze mindentől, ami megszokott. Ha a körülmények nem is teszik lehetővé, hogy ezt megtedd, ne keseredj el, összegyűjtöttük a legjobb időutazós filmeket és sorozatokat, amelyek pillanatok alatt segítenek kilépni a hétköznapokból, és új kalandok felé kalauzolnak.

A holnap határán

Izgalom, háború, az emberiség megmentéséért folytatott küzdelem, idegenek és Tom Cruise. Ezt kínálja A holnap határán című film, amelyben főhősünk, a háborúban tapasztalatlan Bill Cage, akit minden igyekezete és nagy dumája ellenére a frontra vezényelnek. A könyörtelen harcmező őt sem kíméli, utoléri a sors, és elesik. Az idegenekkel való érintkezés azonban rejtélyes dolgokat tartogat, különös események láncolata veszi kezdetét: Cage időhurokba kerül, feltámad, újra és újra csatába indul, majd elesik. Miközben minden nap végigéli a vesztett csatát egyre ügyesebb lesz, és rájön, nincs egyedül, még segítőtársai is akadnak. Felcsillan a remény, hogy a világ és saját élete is megmenthető.

Forrás: Giphy

Forráskód

Íme egy igazán lenyűgöző sci-fi thriller, amiben Jake Gyllenhall az, aki időhurokba kerülve nemcsak, hogy vissza-visszatér a múltba, hanem egy alternatív valóságba csöppen, hogy megmentse Chicago városát a pusztulástól. A történet persze nem ennyire egyszerű, Colter Stevens százados egy száguldó vonatszerelvényen tér magához, és próbálja felidézni, hogy került oda, és egyáltalán ki ő. Tudja, hogy valami nem stimmel, hiszen a tükörbe nézve egy idegen arc tekint rá, és az igazolványai is más névre szólnak. Mielőtt azonban továbbjutna a rejtély kibogozásában, egy robbanás rázza meg a vonatot. Colter ismét más helyszínen találja magát, ezúttal egy elkülönítőben, ahol felettese azonnali jelentést kér tőle. A rejtély tovább fokozódik, de idővel kiderül, Colter küldetése az, hogy azonosítsa, ki lehet az a merénylő, aki pár órával korábban előidézte a vonatszerencsétlenséget.

Forrás: Giphy

Sliders

Léteznek olyan sorozatok is, amelyek a párhuzamos valóságokba és ezzel egy időben a múltba és a jövőbe repítenek bennünket. A 90-es évek nagy klasszikusa a Sliders, amelyben a főhős, Quinn Mallory fizika szakos egyetemista már régóta foglalkozik az időutazás gondolatával, és folyamatosan kutatja, hogyan lehetne párhuzamos dimenziókban utazni. Házuk pincéjében jó néhány kísérletet is elvégez, és úgy tűnik, sikerül is megépítenie egy időutazásra alkalmas gépet. Munkájához segítsége is akad: a fizikatanár Arturo professzor és barátai. Egy nap véletlen baleset történik, hirtelen megnyílik egy átjáró, és mind a négyüket magával rántja a mélység. Mire feleszmélnek, már egy másik univerzumban vannak, ahol minden egészen más, mint az általuk megszokott világban. Ahhoz, hogy újra hazajussanak, nincs mit tenni, folyamatosan ugrálniuk kell a dimenziók között, amelyekben újabb és újabb kalandok és kihívások várnak rájuk.

Forrás: Fox Broadcasting Company

Időutazók

Szívesen beszélgetnél olyan befolyásos emberekkel, mint a Nobel-díjas Marie Curie vagy a fiatal John F. Kennedy, vagy szeretnéd megnézni a 40-es évek hollywoodi csillogását, esetleg bepillantanál a Ronald Reagan amerikai elnök ellen végrehajtott gyilkossági kísérlet színhelyére is? A VIASAT3-on futó Időutazók című sorozattal most mindezt megteheted. A történet szerint egy nem mindennapi csapat, Rufus, a tudós, Wyatt, a katona és Lucy, a történelemprofesszor veszi fel a küzdelmet az időutazó bűnözőkkel, akiknek eltökélt célja, hogy megváltoztassák a történelmet, és újraformálják a valóságot. A múlt számos izgalmat tartogat, és ha ez nem lenne elég, a hajsza mellett arra is kell figyelniük, nehogy akaratlanul beavatkozzanak a történelem menetébe. Izgalmakat, váratlan találkozásokat és a múlt megismerését ígéri az utóbbi évek egyik leglebilincselőbb sci-fi sorozata.

Forrás: Giphy

Éjfélkor Párizsban

Felsorolásunkból a romantikus filmek sem maradhatnak ki, és ennek elengedhetetlen színhelye a romantika fővárosa, Párizs. Egy örök álmodozó író és egy karakán amerikai lány történeteként indul a film, akiknek számára párizsi útjuk során egyre világosabbá válik, hogy nem egymásnak lettek teremtve. Tökéletes ellentétei egymásnak: Gil szívesen élne Párizsban, Inez azonban ezt el sem tudja képzelni. Míg az egyik érzi az esőt, a másik csak elázik. Aztán egy sorsdöntő fordulat az, amivel megváltozik minden. Gil egy párizsi éjfélen felfedezi, hogy ha beszáll egy bizonyos helyen egy fiákerbe, visszajut az általa nagy becsben tartott 1920-as évekbe, ahol megismerkedhet az akkori művészóriásokkal, és az igaz szerelemmel is. Ez a film Woody Allen nagy sikerű alkotása, amelyben nemcsak a történet, hanem a hangulat és a mondanivaló is igazán magával ragadó. Örök romantikusoknak kötelező!

Forrás: Sony Pictures

Kate és Leopold

És ha már romantika, nem hagyhatjuk ki Kate és az igazi fess úriember, Leopold történetét sem, aki múlt századi udvariasságával és nők iránti tiszteletével az elején megijeszti, majd lenyűgözi a karrierista Kate-et. A történet keveset látott, ám mégis kulcsszereplője Kate volt barátja, Stuart, aki különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. A különc férfi meg is ragadja a lehetőséget, visszamegy az 1870-es évekbe, és egy fényképezőgépet is visz magával, hogy megörökítse a furcsa utazást. Azonban egy kis hiba csúszik a számításaiba, amikor véletlenül visszahoz magával egy akkori embert, Leopoldot, aki nemesi származásával, öltözékével és modorával kitűnik a New York-i embertömegből, de senki sem feltételezi róla, hogy valóban egy másik korból érkezett. Leopold beleszeret Kate-be, és bár a szavak embere, a legtöbb mai dologgal nem tud mit kezdeni. Ügyetlensége pedig mindenkinek bonyodalmakat okoz. A film kedvessége és romantikája igazán magával ragadó, kár lenne kihagyni!

Forrás: Giphy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.