Programajánló július elejére: minden, ami szem-szájnak ingere

Forrás: Shutterstock -
fesztivál Jazz program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Haladunk a nyár közepe felé, használj ki minden egyes pillanatot, és töltsd úgy a hétvégéidet, ahogyan szeretnéd. Akkor lesz mit visszaidézni a szürke, téli hétköznapokon...

XXII. Egri Bikavér Ünnep

A város legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes fesztiválján számos egri borász kiváló borokat és a város legjobb éttermei az italokkal harmonizáló ételeket kínál az érdeklődőknek. Az Egri Bikavér és az Egri Csillag borok mellett a helyi termelők rozé borai is ott lesznek a kínálatban. Két színpadon négy napig sokszínű zenei kínálat, önfeledt szórakozás várja a vendégeket.

Időpont: 2018. július 5-8.
Helyszín: Eger, Érsekkert

A XXII. Egri Bikavér Ünnepen számos egri borász kiváló borai közül kóstolhatsz Forrás: Shutterstock

Visegrádi nemzetközi palotajátékok

Látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja a látogatókat, megidézve azt az utánozhatatlan középkori hangulatot. A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok immár 34 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. A lovagi tornák mellett a városban több mint 100 program várja a látogatókat a rendezvény ideje alatt. A szabadtéri színpadon régizenei koncertek, középkori táncbemutatók, komédiás előadások és gyermekbábszínház várja a közönséget naponta 10 és 18 óra között, valamint több mint 100 árus kínálja majd portékáit a város kézműves vásárrá alakuló főutcáján.

Időpont: 2018. július 13-15.
Helyszín: Visegrád

Látványos lovagi torna a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon Forrás: Andor Schober/Facebook/Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2018. július 13-14-15.

Hajdú-ízek fesztiválja

Egész napos kulturális műsor lesz látható a színpadon, valamint kísérő programként várja a látogatókat vidámpark, ugrálóvár, vásárosok, arcfestés, egészségsátor, a nagy sikerű Mesterségek utcája, Gasztro Toto, fotóverseny.

Időpont: 2018. július 14.
Helyszín: Hajdúszovát, Diószegi Lajos Általános Iskola udvara

A gasztronómiai fesztiválon számos hazai étel közül választhatsz Forrás: Shutterstock

7. Paloznaki Jazzpiknik

Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakon találja magát. A Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert” élményig minden megvan, csak éppen közben ki sem kell mozdulnunk az apró, de annál színesebb balatoni faluból. 2018-ban itt az idő, hogy egy karnyújtásnyira a vízparttól együtt hullámozzunk Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékára, elkalandozzunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncoljunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire. Itt lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapata, és a Geszti+Jazz+Az+Lányok is egyedi felállással, különleges produkcióval. Kedvezményes jegyelővétel május 31-ig.

Időpont: 2018. augusztus 2-4.
Helyszín: Palóznak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.