Meghalt Christine Nöstlinger írónő

halál tragédia Christine Nöstlinger író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiadója jelentette be, hogy 81 éves korában elhunyt Christine Nöstlinger írónő. Halála előtt nem sokkal bejelentette: nem ír több könyvet, mert már nem érti ezt a világot. 

Két tucat könyve magyarul is megjelent Christine Nöstlinger osztrák író- és költőnőnek, aki a napokban 81 éves korában elhunyt.

A 24.hu cikke szerint a hírt kiadója jelentette be. Az írónő munkásságát 150 könyv dicséri, melyet 30 nyelvre fordítottak le, többek között magyarra is. Magyarul megjelent munkái például a Repülj, cserebogár! vagy a Konzerv Konrád. Munkáját Hans Christian Andersen- és Astrid Lindgren-díjjal is elismerték.

Fontos volt számára a harc az igazságtalanság és az elnyomás ellen. Halála előtt bejelentette, hogy nem ír több könyvet, mert már nem érti ezt a világot.

Gyermekkönyveiben elutasította a tekintélyelvűséget Forrás: APA-PictureDesk/GEORG HOCHMUTH / APA / picturedesk.com/Georg Hochmuth

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.