Ismét lesz Nagy Utcaszínház a Sziget Fesztiválon

Fotó: Rockstar Photographers -
buli Nagy Utcaszínház kultúra Nyár Sziget Fesztivál 2018 party
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár világsztárok felhozatalában idén sem szűkölködik a Sziget, érdemes időnként fejest ugrani az egyéb programok örvényébe is. Minden évben az egyik legnagyobb látványosság a Nagy Utcaszínház, mely idén az angol Wired Aerial Theatre: As the World Tipped című lenyűgöző előadása lesz.

Valódi katasztrófafilm játszódik a levegőben az idei Nagy Utcaszínház különleges produkciójában. Drámai filmes trükkök, vizuális effektek és lélegzetelállító légi akrobatika egyesül az előadásban, mely egy ökológiai krízishelyzetet mutat be. A produkció napjaink egyik legsürgetőbb problémáját, a klímaváltozást dolgozza fel látványos és humoros formában.

„Igyekszünk felhívni a figyelmet a Love Revolution kiáltványunkban megfogalmazott, társadalmunkat sújtó problémákra, így – többek között - környezetünk megóvásának fontosságára. Ez az előadás a klímaváltozást helyezi középpontba sokkoló formában bemutatva annak veszélyeit. A cselekmény a koppenhágai Klímakonferenciától indul, majd igencsak felgyorsulnak az események és bajba kerül Földünk jövője" – mesélte Kardos József programigazgató. „A Nagy Utcaszínház a Mastercard Színpad by A38 melletti réten augusztus 8-13. között, a Nagyszínpad utolsó koncertjei után lesz látható" – tette hozzá a programigazgató.

Nem csak koncertekkel készül a Sziget Fesztivál Fotó: Rockstar Photographers

A látványos produkcióban aktív szerepet kap egy 100 tonnás daru, ami 7 méter magasra húzza fel a 100 m2-es színpadot, mely az előadás során emelkedik fel és alakul át vetített háttérré. Az As the World Tipped, vagyis az „Ahogy a világ kibillent" című előadás teljes installációját és a levegőben lógó akrobatákat 8 db 1 tonnás ballaszt tartja egyensúlyban.

Álljon itt egy kis ízelítő arról, hogy mire számíthatunk, bár az élmény élőben lesz az igazi: https://www.youtube.com/watch?v=2jnpFrr0AtU

De ki is az a Kendrick Lamar? http://www.life.hu/kult/20180724-kendrik-lamar-fellepo-lesz-a-2018as-sziget-fesztivalon.htmlVitathatatlan, hogy az idei Sziget fesztivál egyik headlinere, Kendrick Lamar a hip-hop szcéna egyik legkiemelkedőbb előadója. Mióta 2011-ben kiadta bemutatkozó nagylemezét, három további stúdióalbummal és olyan slágerekkel állt elő, mint a HUMBLE vagy a DNA, együttműködött Taylor Swift-tel, az SZA-val, Rihannával, a Maroon 5-al és a The Weeknd-del is, munkáját pedig eddig 12 Grammy-vel díjazták. Kult--Elhunyt Elmarie Wendel színésznő: 89 éves volthttp://www.life.hu/kult/20180723-elhunyt-elmarie-wendel-szineszno-89-eves-volt.htmlInstagram-oldalán jelentette be a népszerű színésznő, Elmarie Wendel halálát lánya. A sztár 89 évesen távozott az élők sorából. Kult--Meghalt Jonathan Gold, a Los Angeles Times újságírójahttp://www.life.hu/kult/20180722-meghalt-jonathan-gold-a-los-angeles-times-ujsagiroja.htmlJonathan Goldnál nemrégiben - pár hete - diagnosztiáltak hasnyálmirigyrákot: 57 éves volt. Ő volt az első étteremkritikus, aki megkapta a Pulitzer-díjat, sokáig volt a Los Angeles Times újságírója. Kult--Ezért nem koncertezik két évig Budapesten és környékén Rúzsa Magdihttp://www.life.hu/kult/20180721-ezert-nem-koncertezik-ket-evig-budapesten-es-kornyeken-ruzsa-magdi.htmlHamarosan megtartja utolsó Budapest környéki fellépését Rúzsa Magdi, majd két évig nem láthatjuk a fővárosban. Végre kiderült, hogy miért. Kult--7 millió forint gyűlt össze a Csengetett, Mylord? közönségtalálkozórahttp://www.life.hu/kult/20180719-7-millio-forint-gyult-ossze-a-csengetett-mylord-kozonsegtalalkozora.htmlMár biztos, hogy szeptember 22-én megrendezik hazánk első Csengetett, Mylord? Közönségtalálkozóját. A rendezvényt közösségi finanszírozásból szervezik, amelyet több mint 800 rajongó összesen 7 188 000 forinttal támogatott meg. Az összeg minden várakozást felülmúlt, a találkozón azonban már csak az vehet részt, aki június 19 és július 17 között hozzájárult a szervezéshez. Kult--Sisi hercegnő szépunokája, Alessio Colautti színész letthttp://www.life.hu/kult/20180719-sisi-hercegno-szepunokaja-alessio-colautti-szinesz-lett.htmlNem örült a család annak, hogy Alessio Colautti, Sisi hercegnő szépunokája színész akar lenni. Végül az lett, de nem csak ezzel foglalkozik. Az ősi családi relikviákat pedig sokszor a színpadra is magával viszi. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.