Három vallási csoda, amire nincs magyarázat

Forrás: AFP/Pascal Pavani -
szent csoda szerzetes szobor vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cikkünkben most három olyan csodás vallási eseményt mutatunk be, amelyre a mai napig nincs magyarázat.

Akitai vérző szobor

1973-ban a japán városban, Akitában Agnes Sasagawa nővérnek megjelent Szűz Mária, majd nem sokkal később a szentet ábrázoló faszobor vérezni kezdett. A szobor ezt követően éveken keresztül sírt és verejtékezett is. A jelenséggel több tévéműsor is foglalkozott.

Egy évtizeddel később az egészen addig süket Agnes nővér újra hallani kezdett.

A szobor vérét megvizsgálták és a szakemberek megállapították, hogy igazi vér, B- és AB-vércsoportba tartozik.

Soubirous Szent Bernadett látomásai

A lourdesi születésű Bernadette Soubirous 14 éves volt, amikor először jelent meg neki Szűz Mária. Később a jelenések rendszeressé váltak, és szerzetesnő vált belőle. Mindössze 35 éves volt, amikor csonttuberkulózisban meghalt.

30 évvel halála után, boldoggá avatása előtt felnyitották a sírját és mindenki megdöbbenésére a holttest nem indult bomlásnak, pont úgy nézett ki, mint amikor meghalt. Születési városa zarándokhellyé vált.

Lourdes zarándokhellyé vált Forrás: AFP/Pascal Pavani

Lebegő szerzetes

Copertinói Szent József az 1600-as években élt és a legendák szerint önkívületi állapotban képes volt a tömegek fölött lebegni. Állítólag ezt többször megismételte, egyszer VIII. Orbán pápa előtt is.

Különleges képességei miatt később a pilóták védőszentjének választották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.