Programajánló: augusztus 20-a nem csak a tűzijátéké!

Forrás: szabadter.hu -
augusztus zene program programajánló sport strandröpi2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szeptemberi iskolakezdés előtti utolsó igazi, hamisítatlan nyári hosszú hétvégén tilos otthon ülni! Annyi programlehetőség van, és olyan izgalmasnak ígérkeznek, hogy vétek lenne kihagyni bármelyiket is.

Bor- és kenyérünnep

A rendezvényre Magyarország történelmi borvidékeinek legkülönbözőbb pincészetei hozzák el legjobb boraikat, amelyek mellett megkóstolhatjuk neves pékségek termékeit, finomságait is. A kulturális programsorozatot kézműves vásár, mesterségek bemutatói, valamint gasztronómia különlegességeket kínáló vendéglátóhelyek színesítik. Augusztus 20-án kerül sor a kenyérszentelésre a siófoki hajóállomás mellett kialakított rendezvényhelyszínen, este pedig a térség legnagyobb tűzijátéka várja a vendégeket a Balaton-parton.

Időpont: 2018. augusztus 16-20.
Helyszín: Siófok, kikötő

Forrás: hellosiofok.hu

Mesterségek ünnepe

A Mesterségek Ünnepének továbbra is célja, hogy bemutassa a még élő ritka kézműves hagyományokat, mely mögött a régmúlt emberének találékonysága, ízlése és kitartása is érződik. Ahogy minden évben, úgy idén sem csak csodálni, de kipróbálni is ki lehet majd a szakmákat közel 50 műhely támogatásával, és ezek között természetesen a fémművesség számos műhelytitkába is betekinthet a közönség. A bemutatókat pedig szakmai előadások, filmvetítések kísérik majd. A négy nap során fellépnek hazánk legkiválóbb zenészei, énekesei, mesemondói, valamint táncosai, különleges kulturális csemegéket biztosítva mind a hazai, mind a külföldi látogatók számára. Természetesen a legkisebbekre is gondoltak, a gyerekeket színes, változatos programokkal, játékos kézműves programokkal várják az Újvilág-kertben és a Savoyai-teraszon.

Időpont: 2018. augusztus 17-20.
Helyszín: Budapest, Budai vár

Forrás: Facebook/Mesterségek Ünnepe

Caramel ünnepi koncert

Először ad önálló koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az ország immár tizennégy éve egyik legkedveltebb énekes előadója, Caramel. Molnár Ferenc Caramelnek mindig is lételeme volt a zenélés, saját szerzeményeivel, demóival végigjárta a nevesebb kiadókat, ahol sorra elutasító választ kapott. A fordulat 2004-ben következett be a TV2 Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend, a zenei és közélet kiemelt szereplőjévé vált. További információ ITT.

Időpont: 2018. augusztus 20., 20 óra
Helyszín: Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Forrás: szabadter.hu

Strand Fesztivál

A 6. Strand Fesztivál két nagyszínpadának részletes programját tették közzé a fesztivál szervezői, amiből kiderül, hogy a nyitónapon, a Petőfi Zenei Díj gáláját követően a Punnany Massif adja majd 15. születésnapi koncertjét, de érkezik Zamárdiba az angol Rag'n'Bone Man és TroyBoi is.

Időpont: 2018. augusztus 22-25.
Helyszín: Zamárdi, szabadstrand

Forrás: Facebook/Strand Fesztivál Official

MKB-Pannónia - Strandröplabda Magyar Bajnokság 2018

A nyár slágersportja a strandröplabda, amelynek csúcsa természetesen a legjobbak küzdelme, az országos bajnokság. Az összesen 44 nevezett páros a három állomásból álló sorozatban a Lupa-tavon rendezendő augusztusi döntőbe kerülésért küzdött, a legjobbakat pedig a látványos játékhoz méltó elismerés illeti meg. Ne hagyd ki a döntőt, az év leglátványosabb sportbajnokságát.

Időpontok és helyszínek: Döntő augusztus 23-26.: Siófok - 2018 World Tour 1* Star - Siófok (Siófok MLSZ Beach Arena)

Forrás: Facebook/Beach Volleyball Hungary

Országos csokoládéfesztivál

Változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség-bemutatók és -kóstolók, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, vásári forgatag, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek. Soha nem látott programsorozat várja a Szerencsre látogatókat!

Időpont: 2018. augusztus 24-26.
Helyszín: Szerencs, Huszárvár utca

Forrás: Shutterstock
De ki is az a Kendrick Lamar? http://www.life.hu/kult/20180724-kendrik-lamar-fellepo-lesz-a-2018as-sziget-fesztivalon.htmlVitathatatlan, hogy az idei Sziget fesztivál egyik headlinere, Kendrick Lamar a hip-hop szcéna egyik legkiemelkedőbb előadója. Mióta 2011-ben kiadta bemutatkozó nagylemezét, három további stúdióalbummal és olyan slágerekkel állt elő, mint a HUMBLE vagy a DNA, együttműködött Taylor Swift-tel, az SZA-val, Rihannával, a Maroon 5-al és a The Weeknd-del is, munkáját pedig eddig 12 Grammy-vel díjazták. Kult--40 éves lett Hollywood legkeményebb csaja: Michelle Rodriguez legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180712-michelle-rodriguez-legfontosabb-szerepei.htmlMa ünnepli negyvenedik születésnapját a dominikai és Puerto Ricó-i származásó Michelle Rodriguez, aki általában vagány, akciózásban is élen járó nőket alakít a mozivásznon — és teszi ezt sokszor a filmvilág legsikeresebb, legnagyobb szabású produkcióiban. Az ünnepi alkalomból összegyűjtöttük a legjelentősebb szerepeit! Kult--5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod júliusbanhttp://www.life.hu/kult/20180716-filmajanlo-juliusra.htmlRovatunkban időről időre összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott hónapban. Jöjjenek hát július ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigoA tengerek rettegett úrnői: 5 hírhedt női kalóz a történelembőlhttp://www.life.hu/kult/20180703-noi-kaloztortenetek.htmlA régi kalózbabona szerint asszonyszemély a fedélzeten balszerencsét hoz, mégis voltak olyan nők a történelemben, akik nem csupán együtt hajózhattak a félelmetes tengeri rablókkal, de igazi legendává is tudtak válni közöttük. Íme, a leghíresebbek! KultOrigoA tengerek rettegett úrnői: 5 hírhedt női kalóz a történelembőlhttp://www.life.hu/kult/20180703-noi-kaloztortenetek.htmlA régi kalózbabona szerint asszonyszemély a fedélzeten balszerencsét hoz, mégis voltak olyan nők a történelemben, akik nem csupán együtt hajózhattak a félelmetes tengeri rablókkal, de igazi legendává is tudtak válni közöttük. Íme, a leghíresebbek! KultOrigo19 érdekesség a Jurassic World: Bukott birodalomrólhttp://www.life.hu/kult/20180620-erdekessegek-a-jurassic-world-bukott-birodalom-filmrol.htmlMár most látszik, hogy sorrendben a hatodik Jurassic-film is óriási siker lesz: láthatóan a világ mozinézői még mindig imádnak rettegni a dinoszauruszoktól. A hazai mozikban június 7-e óta látható Jurassic World: Bukott birodalom kapcsán összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.