Programajánló augusztus utolsó hétvégéjére

augusztus fesztivál koncert program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus utolsó hétvégéje igazi Kánaán lesz annak, aki nem szeretne a négy fal között kuksolni. 

Gyüttment Fesztivál

A vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója a Gyüttment Fesztivál, idén a Kapcsolódások jegyében.

Időpont: 2018. augusztus 23-26.
Helyszín: Zebegény, Gründli rét

A Gyüttment Fesztiválon ilyen kedves kecskékkel találkozhatsz Forrás: Facebook/Gyüttment Fesztivál

Országos csokoládéfesztivál

Változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édességbemutatók és -kóstolók, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé-kalandpark, vásári forgatag és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.

Időpont: 2018. augusztus 24-26.
Helyszín: Szerencs

Az Országos csokoládéfesztiválon minden a csokiról szól Forrás: Shutterstock

Nagymarosi csípős fesztivál

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nagymarosi Csípős Fesztivál, azaz a gasztromazochisták, csípőskedvelők, chilitermesztők országos és nemzetközi ünnepe. Csípős finomságok minden formában, mennyiségben és szórakoztató programok az egész család számára.

Időpont: 2018. augusztus 25.
Helyszín: Nagymaros, Fő tér

Gyönyörű helyszínen kóstolhatsz csípős finomságokat Forrás: Facebook/Nagymarosi csípős fesztivál

Szilvaszombat

Mint minden évben folklórműsorok, könnyűzenei műsorok szórakoztatnak benneteket, miközben finom, hagyományosan készült szilvás gombóccal tömhetitek tele a hasatokat!

Időpont: 2018. augusztus 25.
Helyszín: Kétbodony

Ne hagyd ki a szilvaszezonban a szilvás gombócot Forrás: Shutterstock

Magna Cum Laude-koncert

19 év, rengeteg küzdelem, nagylemezek, klipek és koncertek százai nyomán jutott el a Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa alkotta eredeti formáció a gyulai próbateremből a nagyszínpadokig. Lesták Marcival és Török Mátéval immár évek óta stabil a zenekari egység, ahogy azt a koncertek lendülete is bizonyítja. A kétévente hagyományos nagy nyáresti margitszigeti muzsikálás idén sem marad el. A fiúk most is egy különleges akusztikus-szimfonikus koncerttel búcsúztatják a nyarat a Kossuth-díjas, Szenthelyi Miklós hegedűművész által alapított Magyar Virtuózok Kamarazenekar kíséretében.

Időpont: 2018. augusztus 26., 20 óra
Helyszín: Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Magna Cum Laude egy akusztikus-szimfonikus koncerttel búcsúztatja a nyarat Forrás: Facebook/Magna Cum Laude zenekar
5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod augusztusbanhttp://www.life.hu/kult/20180813-film-es-sorozatajanlo-augusztusra.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát augusztus ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo19 érdekesség a Mamma Mia 2-rőlhttp://www.life.hu/kult/20180731-19-erdekesseg-a-mamma-mia-kettorol.htmlMár hasít a hazai mozikban a nagysikerű ABBA-musical második része. A Mamma mia! Sose hagyjuk abba premierje kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag speciális információt a görög szigeteken svéd dalokat éneklő világsztárok újabb produkciójáról. KultOrigoDe ki is az a Kendrick Lamar? http://www.life.hu/kult/20180724-kendrik-lamar-fellepo-lesz-a-2018as-sziget-fesztivalon.htmlVitathatatlan, hogy az idei Sziget fesztivál egyik headlinere, Kendrick Lamar a hip-hop szcéna egyik legkiemelkedőbb előadója. Mióta 2011-ben kiadta bemutatkozó nagylemezét, három további stúdióalbummal és olyan slágerekkel állt elő, mint a HUMBLE vagy a DNA, együttműködött Taylor Swift-tel, az SZA-val, Rihannával, a Maroon 5-al és a The Weeknd-del is, munkáját pedig eddig 12 Grammy-vel díjazták. Kult--5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod júliusbanhttp://www.life.hu/kult/20180716-filmajanlo-juliusra.htmlRovatunkban időről időre összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott hónapban. Jöjjenek hát július ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigoA tengerek rettegett úrnői: 5 hírhedt női kalóz a történelembőlhttp://www.life.hu/kult/20180703-noi-kaloztortenetek.htmlA régi kalózbabona szerint asszonyszemély a fedélzeten balszerencsét hoz, mégis voltak olyan nők a történelemben, akik nem csupán együtt hajózhattak a félelmetes tengeri rablókkal, de igazi legendává is tudtak válni közöttük. Íme, a leghíresebbek! KultOrigoFélelmetes drogkartellek a mozivásznon: 7 emlékezetes filmhttp://www.life.hu/kult/20180628-felelmetes-drogkartellek-a-mozivasznon-het-emlekezetes-film.htmlIdén nyáron két olyan film is érkezik a hazai mozikba, amelyek a latin-amerikai drogbandák kegyetlen világába visznek el minket: az egyik a mai Mexikóba, a másik a nyolcvanas évek Kolumbiájába. A Sicario 2. – A zsoldos és az Escobar kapcsán listára gyűjtöttük a legjobb filmeket a témában. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.