Nemes Jeles László Napszállta (film) filmrendező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindössze tizenhárom éves volt az Oscar-díjas rendező, amikor belekóstolt a filmkészítésbe, azonban ezeket a próbálkozásait nem szívesen mutatná meg a nagyvilágnak.

Elképesztő sikereket ért el Nemes Jeles László, aki a Saul fia című alkotással örökre beírta magát a filmtörténelembe. A rendező-forgatókönyvíró régóta a filmművészet szerelmese, hiszen tizenéves volt, amikor először belekóstolt ebbe a világba.

„Volt egy kis videokamerám és azzal próbálkoztam. Egyedül vagy barátokkal forgattunk, aztán a gimnáziumban kis klubot szerveztem, olyan embereknek, akiket érdekelt a filmkészítés" – emlékezett vissza pályakezdésére a rendező a Sláger Téma vasárnapi adásában.

Forrás: spotlightmedia

„Tizenhárom éves voltam az első filmes kísérleteim idején. Nem szívesen mutatnám meg azokat a felvételeket akárkinek. Aztán később, 98-ban már egyetemre jártam, amikor kisfilmet forgattam, az már egészen más volt" – mondta az Golden Globe-díjjal is elismert rendező, aki a sikerig vezető útról is őszintén mesél ma este a 103.9 Sláger FM-en. „Ez egy hosszú út volt, autodidakta úton is tanultam; filmeket néztem, könyveket olvasgattam. Akkor senkise értette, hogy miért tűnök el egy-két hónapra a filmanalízis könyvvel. Mindenki csak a csillogást látja, de azt a másfél évtizedet, ami mögötte van, azt a munkát, az olykor reményvesztett pillanatokat, azokat nem látják az emberek. A kitartás, ami a kulcs volt" – mondta Nemes Jeles László, aki filmjei producerével, Sipos Gáborral, a rendező legújabb filmje, a Napszállta kulisszatitkaiba is beavatja a hallgatókat ma 20:00-tól a Sláger FM-en.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.