Az egyiptomiak ősi szerelmi varázsigéjét fejthették meg

Forrás: Fotó: Effy Alexakis/Macquarie University -
hieroglifák szerelem Egyiptom papirusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 1300 éves papiruszon talált szerelmi varázsigét fejthettek meg a Strasbourgi Egyetem.

A papiruszon látható egyik lény épp bedugja a csőrét a másik állat szájába. Utóbbi fejéből mintha egy szög állna ki. A két lényt emberi karok veszik körül - írja a 24.hu a Live Science-re hivatkozva.

Korshi Dosoo, a Strasbourgi Egyetem munkatársa szerint a két lényt egy lánc, kötél vagy egy pénisz köti össze. A két madáralak közötti eltérések arra utalnak, hogy különböző neműek. Kopt nyelvű szöveg is olvasható a papiruszon, ez főként bibliai utalásokat tartalmaz. A szekértő szerint a varázsigét szerelmi mágiához használták, és olyan férfiaknek készülhetett, akik nem lehettek együtt a párjukkal, szívük választottjával.

A papiruszt jelenleg az ausztráliai Macquarie Egyetemen őrzik.

A szöveg töredékesen maradt fenn Forrás: Fotó: Effy Alexakis/Macquarie University

Will Smith 50 éves: Hollywood sikergyárosának legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180924-will-smith-50-eves.htmlMa ünnepli jubileumi, félszázadik születésnapját Hollywood egyik első számú férfisztárja, aki zenészként, szórakoztató sikerfilmek főszereplőjeként és komoly alakítások révén is az élvonalban töltötte az egész karrierjét. A jeles alkalomból felelevenítettük ennek a pályának a legfőbb állomásait. Kult--Vastapssal, könnyekkel, meglepetésekkel érkeztek a Csengetett, Mylord? szereplőihttp://www.life.hu/kult/20180924-vastapssal-konnyekkel-meglepetesekkel-erkeztek-a-csengetett-mylord-szereploi.htmlSzinkronhangjaikkal is találkozhattak a Csengetett, Mylord? című sorozat szereplői a budapesti közönségtalálkozón. A rendezvény, amelyet 800 rajongó lelkesedése és az önkéntes szervezők elszántsága hozott létre, minden képzeletet felülmúlt. A sorozat 5 szereplője és videoüzenetek hozták el az eufóriát a terembe. A színészek egy-egy titokkal még egymást is meglepték. Csere Ágnes, Rose magyar hangja pedig egyedül a Life.hu-nak árulta el, milyen volt először találkozni azzal, akinek a hangját kölcsönözte. KultOrigoElhunyt Gary Kurtz, az első Csillagok háborúja-filmek Oscar-jelölt producerehttp://www.life.hu/kult/20180925-elhunyt-gary-kurtz-az-elso-csillagok-haborujafilmek-oscarjelolt-producere.htmlElhunyt 78 évesen Gary Kurtz, az első két Star Wars-film producere, aki a hetvenes évek elejétől dolgozott együtt George Lucasszal.Kult--23 érdekesség Mr. Beanről, azaz Rowan Atkinsonról http://www.life.hu/kult/20180924-erdekessegek-rowan-atkinson-mr-bean-szerepeirol-a-johnny-english-film-kapcsan.htmlMár látható a hazai mozikban a Johnny English újra lecsap, amiben az egyik leghíresebb brit komikus ismét egy parodisztikus szuperkém szmokingjába bújik - ennek apropóján pedig összegyűjtöttünk egy csokornyi érdekességet Rowan „Mr. Bean" Atkinsonról. KultOrigoÍme, a világ első állatos cirkusza élő állatok nélkülhttp://www.life.hu/kult/20180922-ime-a-vilag-elso-allatos-cirkusza-elo-allatok-nelkul-roncalli-cirkusz.htmlA német a Roncalli Cirkusz 1976-os fennállása óta állatos cirkuszként működik. Most a világon elsőként olyant újítottak, amitől mindenkinek leesik az álla! Kult--Nemes Jeles László nem szívesen mutatná meg legelső filmes próbálkozásáthttp://www.life.hu/kult/20180923-nemes-jeles-laszlo-oscardijas-rendezo-nem-szivesen-mutatna-meg-legelso-filmes-probalkozasat.htmlMindössze tizenhárom éves volt az Oscar-díjas rendező, amikor belekóstolt a filmkészítésbe, azonban ezeket a próbálkozásait nem szívesen mutatná meg a nagyvilágnak.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.