Öngyilkosságnak minősítették az alkoholmérgezésben elhunyt Verne Troyer halálát

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Davis -
alkoholmérgezés Verne Troyer öngyilkos öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öngyilkosságnak minősítette az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat az áprilisban alkoholmérgezésben elhunyt amerikai színész, kaszkadőr és humorista, Verne Troyer halálát.

A Los Angelesben helyi idő szerint szerdán közzétett halottkémi jelentés szerint a törpenövésű, 81 centiméter magas színész vérében "potenciálisan halálos" volt az alkoholszint, és amikor április 3-án kórházba került, Troyer többször is kijelentette, hogy meg akar halni.

A leginkább az Austin Powers-kémfilmparódiákból a Kicsi Én nevű figuraként ismert színész 49 évesen, április 21-én hunyt el egy Los Angeles-i kórházban, miután több szervének működése leállt.
A jelentés "alkoholmérgezés következményének" nevezte a halál okát. "Az elhunyt történetét és a jelenleg ismert körülményeket figyelembe véve a halál módja öngyilkosság" - írta jelentésében Martina Kennedy halottkém.

Hivatalos: Verne Troyer öngyilkos lett Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Davis


A jelentés szerint Troyer kihívta a mentőket, de már a telefonban többször kijelentette, hogy meg akar halni, és a kórház sürgősségi osztályára érkezve is megerősítette ezt. Ismerősei szerint a férfi depresszióval küzdött és öngyilkossági gondolatai voltak, már egy évvel korábban is hasonló állapotban került kórházba.

Tavalyi kórházi kezelése alkalmával elismerte alkoholfüggőségét. "Bár nem mindig könnyű küzdelem, kész vagyok folytatni a harcot nap mint nap" - mondta akkor egy interjúban.
Amikor 25 kilogrammosan beszállították a kórházba, Troyer véralkoholszintje 3 ezrelék volt, ami egyes felnőtteknél már halált okozhat.

Verne Troyer az achondroplasia autosomalis nevű genetikai rendellenesség, a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája következtében rekedt meg a növekedésben.
Több mint két évtizedes színészi pályafutása során Troyer számos filmben, televíziós sorozatban és showműsorban szerepelt. Játszott a Harry Potter-filmekben: Ampókot, a varázslók bankját őrző koboldok egyikét alakította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.