50 éves lett a hollywoodi sármőr: Hugh Jackman legemlékezetesebb szerepei

Forrás: GQ Magazine -
film szerep mozi Hollywood Hugh Jackman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angolok a szülei, de ő már Ausztráliában született, és onnan indulva futott be Hollywoodban, ahol már közel két évtizede kirobbanthatatlan az élvonalból, akár macsó akciókról, akár énekes-táncos-romantikus szerepekről van szó. Hugh Jackman ma ünnepli a félszázadik születésnapját, ez alkalomból pedig összegyűjtöttük a leghíresebb alakításait.

Farkas/Logan – X-Men-filmek (2000-2017)

Ha azt mondjuk, Hugh Jackman, a legtöbb mozinézőnek az X-Men filmek pengekezű Farkasa ugrik be, nem véletlenül: 18 év alatt összesen 9 filmben játszotta el a mutáns szuperhőskaraktert, és rendkívül emlékezetes módon búcsúztatta el tavaly a Logan - Farkasban. Pedig annak idején csak beugróként kapta meg a szerepet az eredetileg szerződtetett színész motorbalesete miatt.

Leopold - Kate és Leopold (2001)

A morcos és macsó Farkas szerepe után Hugh Jackman gyorsan bebizonyította a világ számára, hogy egészen más dolgokban is jó: Meg Ryan-nel olyan cuki párost alkottak ebben az időutazós romantikus komédiában, hogy csak na!

Robert Angier - A tökéletes trükk (2006)

A jelenkor egyik legkiemelkedőbb rendezője, Christopher Nolan filmjében Hugh Jackman és Christian Bale vetélkedő 19. századi bűvészeket játszottak, akik nem csak a színpadon akarták legyőzni egymást ebben a sokszorosan csavaros történetben.

Drover - Ausztrália (2008)

A leghíresebb ausztrál rendező, Baz Luhrmann összetrombitálta a leghíresebb ausztrál színészeket, hogy összehozzon egy szuperprodukció keretében egy ausztrál háborús melodrámát – a végeredmény pedig ha nem is lett egy új, ausztrál Elfújta a szél, de nagyon közel állt hozzá.

Jean Valjean - A nyomorultak (2012)

Hogy Hugh Jackman mennyire szeret és tud is énekelni, azt akkor is megmutatta már, amikor ő volt az Oscar-gála házigazdája – A nyomorultak főszerepében pedig az a tulajdonsága élete eddigi egyetlen Oscar-jelölését hozta el számára.

Keller Dover - Fogságban (2013)

Pedig egy Oscar-jelölést minimum megért volna a Fogságban nyújtott teljesítménye is, hisz Jackman egybehangzó vélemények szerint élete alakítását nyújtotta a kislánya elrablását követően önbíráskodó nyomozásba kezdő apa megrázó szerepében.

Bronson Peary - Eddie, a sas (2015)

Néhány éve talán még a főszerepet játszotta volna (persze erősen elmaszkírozva), most már a mentor figurája jutott neki ebben a humorral és lélekkel teli sportfilmben, ahol a világ legalkalmatlanabb, de egyben leghősiesebb síugrójának lecsúszott, alkoholista edzőjét játszotta – csak hogy egy újabb típusú karakter kapcsán is megmutassa, hogy milyen jól megy (sőt áll) neki.

Meggyilkoltak egy gazdag, félvilági nőt a Teréz körúton: Leirer Amália történetehttp://www.life.hu/kult/20181010-leirer-amalia-gyilkossaganak-tortenete.htmlBrutálisan végeztek egy fiatal nővel 1924. december 22-én. Oszladozó testére két hónappal később találtak rá a lakásában. A hasán, nyakán és a mellén szúrt sebeket, a fején pedig egy hatalmas vágást láttak a detektívek. Akkoriban mindenki azt találgatta, ki ölhette meg Leirer Amáliát. Ez a híres Teréz körúti gyilkosság története. KultOrigo5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod októberbenhttp://www.life.hu/kult/20181009-oktoberi-filmajanlo.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát október ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigoA történelem leghíresebb esküvői – Viktória királynő és az első fehér menyasszonyi ruhahttp://www.life.hu/kult/20181003-viktoria-kiralyno-albert-herceg-es-az-elso-feher-menyasszonyi-ruha.htmlSorozatunkban felelevenítjük minden idők legnevezetesebb, legkülönlegesebb, legnagyobb érdeklődést kiváltó esküvőinek történetét — a régmúlttól egészen napjainkig. A mostani részben egy angol királynő és az ő szokatlan, divatteremtő menyasszonyi ruhája játssza a főszerepet. KultOrigoWill Smith 50 éves: Hollywood sikergyárosának legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180924-will-smith-50-eves.htmlMa ünnepli jubileumi, félszázadik születésnapját Hollywood egyik első számú férfisztárja, aki zenészként, szórakoztató sikerfilmek főszereplőjeként és komoly alakítások révén is az élvonalban töltötte az egész karrierjét. A jeles alkalomból felelevenítettük ennek a pályának a legfőbb állomásait. Kult--23 érdekesség Mr. Beanről, azaz Rowan Atkinsonról http://www.life.hu/kult/20180924-erdekessegek-rowan-atkinson-mr-bean-szerepeirol-a-johnny-english-film-kapcsan.htmlMár látható a hazai mozikban a Johnny English újra lecsap, amiben az egyik leghíresebb brit komikus ismét egy parodisztikus szuperkém szmokingjába bújik - ennek apropóján pedig összegyűjtöttünk egy csokornyi érdekességet Rowan „Mr. Bean" Atkinsonról. KultOrigoA történelem legnagyobb szexbotrányai: Bill Clinton és az a bizonyos szaxihttp://www.life.hu/kult/20180910-bill-clinton-es-monica-lewinsky-a-tortenelem-legnagyobb-szexbotranyai-kozott.htmlÚj cikksorozatunkban régi koroktól kalandozunk egészen a közelmúltig, és olyan pikáns, pajzán és polgárpukkasztó eseteket gyűjtünk össze, amelyek a maguk idejében világraszóló skandalumot okoztak. Az ötödik részben bekukkantunk az Ovális Irodába, ahol a 20. század tán legnevezetesebb orális együttléte esett meg, komoly következményekkel. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.