Dokumentumfilm készül Barta Tamás életéről: az LGT gitárosát esküvője előtt gyilkolták meg

Forrás: MTI/Bara István -
gyilkosság Amerika gitáros Barta Tamás LGT
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az LGT egykori gitárosa, Barta Tamás Amerikában kezdett új életet, egyszerűen nem tért vissza Magyarországra, miután a zenekar kint adott koncertet. Sikeres emberré vált, meggyilkolásának okait pedig máig nem tudják. Életéről dokumnetumfilm készül, ami talán választ ad majd néhány kérdésre. 

Az LGT egykori gitárosát holtan találták Los Angeles-i házában 1982. február 16-án. Barta Tamás akkor disszidált az Egyesült Államokba, amikor a zenekarral kint koncerteztek. A zenélés mellett sikeres üzletember is volt, éppen saját telemarketinges vállalkozásán dolgozott, amikor meggyilkolták. Két golyó fúródott a mellkasába, ennek ellenére halálát öngyilkosságnak nyilvánították, így édesanyja nem kapta meg az életbiztosítást. Azt, hogy mi történt pontosan, máig nem tudni, de a róla készülő dokumentumfilm remélhetőleg választ ad néhány kérdésre.

Barta Tamás Forrás: MTI/Bara István

A zenész életét a díjnyertes filmrendező, Hajdú Eszter dolgozza fel, aki közvetve kapcsolatban állt Barta Tamással, illetve annak édesanyjával: egy épületben laktak ugyanis. Hajdú Eszter édesanyja pedig haláláig gondozta Barta Tamás anyukáját - írja a Bors. A rendező a pincéjükben talált rá azokra a fotókra, hangfelvételekre, melyek a film alapját adják, és amiket Barta Tamás és édesanyja küldött egymásnak 1974 és 1984 között. A filmben szerepelni fog a zenész akkori menyasszonya, Füzesi Ágnes is: épp az esküvőt tervezték, amikor kivégezték Tamást.

"Barta Tamás slágereit ugyan milliók ismerik, életét és rejtélyes halálát azonban homály fedi. A filmünk rengeteg meglepetést tartogat" - mondta Hajdú Eszter.

Élet az X-Faktor előtt: Ki mit tud? és Táncdalfesztiválhttp://www.life.hu/kult/20181017-elet-az-xfaktor-elott-ki-mit-tud-es-tancdalfesztival.htmlKern András, Gálvölgyi János, Korda György, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta: senkinek nem kell őket bemutatni. Arra azonban csak kevesen emlékeznek, hogy ők is szerepeltek tehetségkutató műsorokban. Igen, volt élet a Megasztár és az X-Faktor előtt, a Táncdalfesztivál és a Ki mit tud? című műsorok az egész országot megmozgatták. Nézettségük akár a 88 százalékot is elérte, cikkünkből pedig arra is fény derül, hogyan lehetett szavazni a mobiltelefonok előtt a villanykapcsolók segítségével. KultOrigoHoltan találták az All That Remains 44 éves gitárosát, Oli Herbertethttp://www.life.hu/kult/20181018-holtan-talaltak-az-all-that-remains-44-eves-gitarosat-oli-herbertet.html44 évesen holtan találták az amerikai metálzenekar, az All That Remains gitárosát, Oli Herbertet. Kult--Richter Anna-gyilkosság: Elvágták a kislány torkát a Czuczor utcábanhttp://www.life.hu/kult/20181018-richter-annagyilkossag.html1913. február 17-én meggyilkoltak egy gyereket a mai Fővám térhez közel. A gyilkos elvágta a nyakát és kirabolta a lakást. Amikor kiderült ki tette, a tömeg puszta kézzel akart végezni vele, de a nyomozók megmentették a lincselőktől és bíróság elé állították. Mindenki arra számított, hogy felakasztják. A 100 évvel ezelőtti hírekben olvasható kiemelt ügy, a Richter Anna-gyilkosság az egész országot megrázta. KultOrigoVan recept a testi elhidegülés visszafordítására?http://www.life.hu/kult/20181018-nyitva-cimu-film-kapcsan-a-testi-elhidegelesrol-beszelgettunk-a-szereplokkel.htmlÓhatatlan, hogy még a legjobb házasságban is kihűl a hitvesi ágy? Elkerülhetetlen, hogy két ember, akik szeretik egymást, a hosszú évek alatt elhidegüljenek egymástól? A megcsalás előbb-utóbb felüti a fejét egy kapcsolatban? KultOrigoElhunyt Milena Dravic szerb színésznőhttp://www.life.hu/kult/20181016-elhunyt-milena-dravic-szerb-szineszno.html78 éves korában elhunyt Milena Dravic szerb színésznő, aki több, mint 100 filmben szerepelt. Cannes-ban díjat kapott, Oscarra is jelölték egyik filmjét. Kult--Újjászületésről és újrakezdésről beszélgetett Müller Péter, Lippai Marianna és Sebestyén Balázshttp://www.life.hu/kult/20181016-ujjaszuletesrol-es-ujrakezdesrol-beszelgetett-muller-peter-lippai-marianna-es-sebestyen-balazs.htmlReinkarnáció, jelen életünk kihívásai, újrakezdései és testi-lelki-szellemi újjászületéseink – ezek a témák kerültek terítékre a „Feel SOUL Good - Lélekközösség Peller Mariannal": Az újjászületés lehetősége, az újrakezdés művészete elnevezésű rendezvényén. A meghitt hangulatú beszélgetés során három közkedvelt és elismert vendég, Müller Péter, Lippai Marianna és Sebestyén Balázs osztotta meg tapasztalatát a közönséggel. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.