Tóth Barnabás Susotázs című alkotása nem jutott be az Oscar szűkített listájába

Oscar-díj Oscar-jelölés Susotázs film Tóth Barnabás rövidfilm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész ország Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmjének szurkolt, amelyről most kiderült, nem jutott be a szűkített listára. Ezen kívül A kedvenc és a Roma című filmet jelölte a legtöbb, egyaránt tíz kategóriában az amerikai filmakadémia az Oscar-díjra kedden Los Angelesben. Magyar alkotás nem szerepel a jelöltek között.

A legjobb film kategóriában nyolc alkotás versenghet az Oscar-szoborért, köztük a Fekete Párduc, a Csuklyások: BlacKkKlansman, a Bohém rapszódia, A kedvenc, a Zöld könyv, a Roma, a Csillag születik és az Alelnök – írja az MTI.

A legjobb színésznő Oscar-díjára Yalitza Aparicio (Roma), Glenn Close (The Wife), Olivia Colman (A kedvenc), Lady Gaga (Csillag születik) és Melissa McCarthy (Megbocsátasz valaha?) esélyes.
A legjobb színész kategóriában pedig Christian Bale (Alelnök), Bradley Cooper (Csillag születik), Willem Dafoe (At Eternity's Gate), Rami Malek (Bohém rapszódia) és Viggo Mortensen (Zöld könyv) közül kerülhet ki a díjazott.

Az élőszereplős rövidfilmek kategóriájában indult Tóth Barnabás Susotázs című alkotásával, ám ő nem került be a szűkített listába. Másik magyar alkotásért is izgulhattunk, ám Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása sem jutott be a legjobbak közé az animációs filmek kategóriájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.