Elhunyt Uri István színművész

Forrás: Thinkstock -
halál színművész Szomszédok Uri István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
73 évesen távozott az élők sorából Uri István színművész, akit megannyi filmben és sorozatban láthattunk, például a Szomszédokban.

Uri István színművész 73 évesen távozott az élők sorából. A szomorú hírt a Centrál Színház közölte a Facebookon. „Búcsúzunk a My Fair Lady Lord Boxingtonjától, a Sok hűhó semmiért jegyzőjétől, az Illatszertár detektívjétől. Uri István családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Uri István, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 74. évében elhunyt. Végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást” – írták.

Uri István Jászai Mari-díjas magyar színész Forrás: Wikipedia/Active Studio/Földi tamás

A színművész nem csak a színpadról lehet ismerős a nézőknek, hiszen filmekben és sorozatokban is játszott. Láthattuk a Szomszédokban, a Lindában, a Sose halunk megben és az Ámbár tanárúrban. Szinkronszínészként is dolgozott, ő volt a SpongyaBob Kockanadrágból Rák úr hangja, de az Én vagyok Menyus című rajzfilm névadó figurájának is ő kölcsönözte a hangját.

Korda György elmesélte, hogyan indították el Zámbó Jimmy karrierjéthttp://www.life.hu/kult/20190123-korda-gyorgy-elmeselte-hogyan-inditottak-el-zambo-jimmy-karrierjet.htmlKevesen gondolnák ma, hogy a kilencvenes évek legnépszerűbb előadójának, Zámbó Jimmynek nehezen indult be a karrierje. Az énekes első próbálkozásairól Korda György mesélt, aki kiharcolta, hogy Jimmy megkapja az előadói engedélyt. Kult--Ezek a valódi bűnbandák olyan rablásokat követtek el, amelyek filmbe illőekhttp://www.life.hu/kult/20190123-ezek-a-valodi-bunbandak-olyan-rablasokat-kovettek-el-amelyek-filmbe-illoek.htmlValami oknál fogva, míg a legtöbben elítéljük a mások értékeit erőszakkal eltulajdonító bűnözőket, a róluk szóló sztorikat annál érdekesebbnek találjuk. Rengeteg film és sorozat készült már ebben a témában, most azonban olyan bandák és történetek következnek, amik nem a képzelet, hanem a valóság szülöttei. Hihetetlen, de ezek tényleg megtörténtek. Kult--Tóth Barnabás Susotázs című alkotása nem jutott be az Oscar szűkített listájábahttp://www.life.hu/kult/20190122-toth-barnabas-susotazs-cimu-alkotasa-nem-jutott-be-az-oscar-szukitett-listajaba.htmlAz egész ország Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmjének szurkolt, amelyről most kiderült, nem jutott be a szűkített listára. Ezen kívül A kedvenc és a Roma című filmet jelölte a legtöbb, egyaránt tíz kategóriában az amerikai filmakadémia az Oscar-díjra kedden Los Angelesben. Magyar alkotás nem szerepel a jelöltek között. KultOrigoCsukás István közölte: újra képernyőre kerül Süsü, a sárkányhttp://www.life.hu/kult/20190122-csukas-istvan-kozolte-ujra-kepernyore-kerul-susu-a-sarkany.htmlGenerációk nőttek fel Süsü, a sárkány meséjén. Csukás István mesealakjának Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze adta a hangját. A színészt sokan csak Süsü bácsinak szólítják. A kedves kis egyfejű most visszatér a képernyőre, erről az író árult el részleteket. Kult--Elhunyt Mary Oliver Pulitzer-díjas költőnőhttp://www.life.hu/kult/20190120-elhunyt-mary-oliver-pulitzerdijas-koltono-rakos-volt.html83 éves korában elhunyt Mary Oliver Pulitzer-díjas költőnő. Kult--Pély Barna: „Nem érdemes olyan harcokat vívnod, amelyeket nem nyerhetsz meg"http://www.life.hu/kult/20190118-pely-barna-interju-uj-lemezrol-blue-hearth-maganeletrol-galambos-dorina.htmlPély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű és meghatározó alakja. Számtalan fellépése van Magyarországon, de külföldre is gyakran hívják fesztiválra vagy akár önálló fellépőként is. Januárban jelent meg a legújabb nagylemeze Blue Heart címmel. Barnával az albumról, tehetségkutatásról és magánéletről is beszélgettünk. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.