Elmegyógyintézet és a vadnyugat világa: teszteltük a Neverland szabadulószobákat

mágia szabadulószoba elmegyógyintézet Dohány utca játék szabadidő vadnyugat fejtörő Budapest zárt osztály Neverland
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rejtélyes világ húzódik Budapest belvárosa alatt. Aki elég bátor, belekóstolhat a börtönök, a mágia, de még egy titokzatos elmegyógyintézet világába is. A Life.hu szerkesztősége tesztelte a Neverland szabadulószobákat, így megtapasztalhattuk, milyen, ha bezárnak egy rég nem használt zárt osztályra, vagy éppen milyen megküzdeni az aranyért a vadnyugat öntörvényű világában. De nem csak a szabadulószobákat, az étlapot is teszteltük.

Átlagos szállodának tűnik a budapesti Dohány utca egyik épületének bejárata. Amikor a kékre festett falak között rácsapunk a csengőre, hirtelen kinyílik egy ajtó, mely arra csábít, hogy belépjünk rajta. A pincehelyiségbe lépve a bárban találjuk magunkat, ahonnan bevezetnek minket a rejtélyek világába. A Neverland szabadulószobák teszteléséhez a szerkesztőség két részre oszlott. Választhattunk a Rácsok mögött, a Zárt osztály, A nagy vadnyugati rablás, a Máguspróba és A világűr mélyén tematikájú szobák közül.

Neverland bár Forrás: Facebook/Neverland Bar & Escape Room

A kollégák egy része egyhangúan a zárt osztály mellett döntött, amely 3,5-ös nehézségűnek felel meg az 5 fokozatú skálán. A társaság azon része, amely inkább rajong A Jó, a Rossz és a Csúfért, valamint a Billy, a kölyökről szóló filmekért, mint az elvont krimikért, A nagy vadnyugati rablás világában találta magát. Ez a szoba 4,5 erősségű a skálán. Mindkét csoportnak 1 órája volt, hogy megoldja a rejtélyt, és kiszabadítsa magát. Segítséget lehet kérni, ha egy kicsit elfáradt az agy.

Valaki figyel a sötétben

Zárt osztály Forrás: Life.hu

A berendezés meglehetősen élethűre sikerült. Az elmegyógyintézetben találtunk vérrel összekent gumiszobát, rozsdás vizsgálóágyakat, a lekötözéshez használatos bőrpántokat és régi orvosi eszközöket. Mindez az éreztette, hogy valaki valóban orvosi kísérleteket szeretne végezni rajtunk. A hanghatások és a fény is mind-mind azt sugallták, itt valaha tényleg hátborzongató dolgok történtek.
Szembetaláltunk magunkat fejtörést és ügyességet igénylő feladatokkal is. Kerestünk kulcsot, számkódot, átvizsgáltunk mindent a padlótól a plafonig. Töredelmesen bevalljuk: kértünk segítséget, hiszen volt, ahol teljesen elakadtunk, pedig megannyi megoldás az eszünkbe jutott. Néhány perccel a vége előtt csak egyetlen nyomra voltunk az utolsó ajtótól, egy kissé el is uralkodott a pánik, de végül nem egész 3 perccel a végjelzés előtt kinyílt az ajtó, az életünk megmenekült.

A Jó, a Rossz és a Csúf

A nagy vadnyugati rablás Forrás: Life.hu

A szerkesztőség másik fele vadnyugati banditákká avanzsált, hogy megszerezzék az évszázad zsákmányát. Vigyázat: a szoba függőséget okoz a vadnyugat rajongóinak! Ezután csak cowboykalapban és sarkantyús csizmában akarsz majd járkálni. A kártyaasztalok pezsgő világa és az öntörvényű pisztolypárbajok is megelevenednek azok előtt, akik ezt a szobát választják.
Sok férfi álmodozik arról gyerekként, hogy lóháton szeli át a prérit revolverrel az oldalán, kalappal a fején, itt pedig megtapasztalhatja az érzést. A nehézségi fok azonban nem hazudik, még a legtapasztaltabb szabadulószobázóknak is fejtörést okozhat. Akadt olyan a társaságban, aki rendszeresen szabadul Budapesten, mégis minden pillanatban feszült figyelemmel kellett keresnie a nyomokat. Nem volt helye lazaságnak. A csapat ezen fele sajnos a vadnyugaton ragadt, és még a nagy aranyzsákmányt sem szerezték meg. Egyetlen nyomra voltak a dicsőséges kijutástól.

Hogy kicsit kifújjuk magunkat, a csapatépítés jegyében megvacsoráztunk. A rövid, de változatos étlapról ugyanis az is falatozhat, aki egyébként nem birkózott meg a feladványokkal. Választhatunk például kacsasültet, krémlevest, de a burgerek is tartogatnak ínycsiklandó meglepetéseket. A vegetáriánus kollégák is megtalálták a számításaikat például a grillezett kecskesajtot salátával vagy épp a vegaburgerrel, amelybe sajtot és zöldségpogácsát is rejtettek. Egyébként a bárban koncerteket is tartanak, tehát annak is szabad a belépés, aki nem akarja magát bezáratni.

A változatos étlapról ugyanis az is falatozhat, aki egyébként nem birkózott meg a feladványokkal Fotó: Alex Balogh/Facebook/Neverland Bar & Escape Room

A hely sikerét talán abban lehetne leginkább mérni, hogy aki egyszer ott járt, vissza akar-e térni. A Life.hu szerkesztősége egyértelmű igennel szavazott, a legközelebbi csapatépítés során talán a mágiát és az űr titokzatos világát bemutató szobákat próbáljuk ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.